Kremlinul susține afirmațiile fostului secretar de stat american Henry Kissinger: Moscova așteaptă ca Ucraina să accepte solicitările sale în cadrul negocierilor de pace

Kremlinul susține afirmațiile fostului secretar de stat american Henry Kissinger: Moscova așteaptă ca Ucraina să accepte solicitările sale în cadrul negocierilor de pace
Kremlinul susține afirmațiile fostului secretar de stat american Henry Kissinger: Moscova așteaptă ca Ucraina să accepte solicitările sale în cadrul negocierilor de pace. Sursa Foto: Hepta/ Aleksey Nikolskyi/Sputnik

Rusia se așteaptă ca Ucraina să accepte solicitările sale în cadrul negocierilor de pace, a declarat joi secretarul de presă al preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Peskov.

Acesta susține că Kievul trebuie să conștientizeze situația în care se află pentru a putea încheia un acord, informează TASS.

Kremlinul este de aceeași părere cu Henry Kissinger

Purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov a făcut aceste declarații în timpul unei conferințe de presă, în momentul în care a fost întrebat de jurnaliștii ruși despre afirmațiile fostului secretar de stat american Henry Kissinger, ce a declarat că Ucraina ar trebui să renunțe la teritorii pentru a încheia un tratat de pace.

„Moscova așteaptă ca Kievul să accepte cererile Moscovei și să realizeze situația de facto – situația reală care există”, a explicat Peskov.

Într-o intervenție prin apel video la Forumul de la Davos, Kissinger atransmis că „negocierile trebuie să înceapă în următoarele două luni, înainte de a crea tulburări şi tensiuni care nu vor fi uşor de depăşit. În mod ideal, linia de demarcaţie ar trebui să fie o revenire la status quo ante”, sugerând că Ucraina ar trebui să accepte să renunţe la o mare parte din Donbas şi Crimeea.

„Continuarea războiului dincolo de acest punct nu ar fi despre libertatea Ucrainei, ci un nou război împotriva Rusiei însăşi”, a mai sdăugat fostul secretar de stat american.

Reacția Ucrainei la afirmațiile lui Henry Kissinger

În ultimul mesaj video a preşedintelui ucrainean postat pe reţelele de socializare, acesta a susține că: „Indiferent de ceea ce face statul rus, există cineva care spune: «Să luăm în considerare interesele sale». Anul acesta, la Davos, s-a auzit din nou. În ciuda miilor de rachete ruseşti care lovesc Ucraina.

În ciuda faptului că zeci de mii de ucraineni au fost ucişi. În ciuda a ceea ce s-a întâmplat la Bucea şi Mariupol. În ciuda oraşelor distruse. Şi în ciuda „lagărelor de filtrare” construite de statul rus, în care se ucide, se torturează, se violează şi se umileşte ca pe bandă rulantă”.

„Rusia a făcut toate acestea în Europa, dar, totuşi, la Davos, de exemplu, domnul Kissinger iese din trecutul profund şi spune că o bucată din Ucraina ar trebui să fie dată Rusiei”, a adăugat Volodimir Zelenski.

Fostului secretar de stat american Henry Kissinger a vorbit prin legătură video la Forumul de la Davos. În comentariile sale, Kissinger a spus că: „Nu este vorba de un conflict de stat. Negocierile trebuie să înceapă în următoarele două luni, înainte de a crea tulburări şi tensiuni care nu vor fi uşor de depăşit. În mod ideal, linia de demarcaţie ar trebui să fie o revenire la status quo ante”, sugerând aparent că Ucraina ar trebui să accepte să renunţe la o mare parte din Donbas şi Crimeea.

„Continuarea războiului dincolo de acest punct nu ar fi despre libertatea Ucrainei, ci un nou război împotriva Rusiei însăşi”, a declarat Henry Kissinger.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni