Lavrov declară că Rusia este dornică să se angajeze în dialog cu Occidentul

Lavrov declară că Rusia este dornică să se angajeze în dialog cu Occidentul
Sursa: Captură video YouTube

Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, a declarat marți că țara sa este dispusă să discute despre războiul din Ucraina cu Occidentul, dar nu a primit încă propuneri reale în acest sens, precizează Reuters.

Lavrov a susținut că, în timp ce autoritățile, inclusiv purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, au declarat că Statele Unite sunt deschise negocierilor, Rusia le-a respins. Lavrov a comunicat aceste detalii într-un interviu la televiziunea de stat.

Rusia nu a primit propuneri clare de la americani

„Aceasta este o minciună”, a spus Lavrov. „Nu am primit nicio ofertă serioasă de a lua legătura”.

În plus, el a declarat că Rusia va fi deschisă ideii ca președintele Joe Biden al Statelor Unite și președintele rus Vladimir Putin să se întâlnească la un viitor summit G20.

„Am spus în repetate rânduri că nu refuzăm niciodată întâlnirile. Dacă există o propunere, atunci o vom lua în considerare”, a subliniat Lavrov.

În ceea ce privește potențialul de a purta discuții între Rusia și Occident în Turcia, Lavrov a declarat că Moscova va fi deschisă să audă orice sugestii, dar nu poate garanta că acestea vor avea ca rezultat ceva.

Când ambii lideri vizitează Kazahstanul în această săptămână, a mai spus Lavrov, președintele turc Tayyip Erdogan va avea șansa de a face sugestii președintelui rus Vladimir Putin.

În a opta lună de conflict, Lavrov a făcut declarațiile într-un moment în care invazia Rusiei a încetat și a suferit o serie de pierderi zdrobitoare din partea forțelor ucrainene de la începutul lunii septembrie.

Ministrul rus de externe Lavrov susține că Statele Unite sunt de fapt implicate în conflictul din Ucraina

Conform spuselor acestuia, SUA este o parte a conflictului din Ucraina de foarte mult timp. El precizează că americanii au fost implicați activ în acest conflict pentru o perioadă considerabilă de timp. „Anglo-saxonii sunt responsabili de această luptă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe