Londra suplimentează numărul trupelor britanice din Polonia. Ben Wallace amenință Rusia cu sancțiuni, izolare și „mai mult NATO” dacă va face „greșeala prostească” de a invada Ucraina

Londra suplimentează numărul trupelor britanice din Polonia. Ben Wallace amenință Rusia cu sancțiuni, izolare și „mai mult NATO” dacă va face „greșeala prostească” de a invada Ucraina
Secretarul britanic pentru apărare, Ben Wallace. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Stefan Rousseau

Marea Britanie va trimite încă 350 de trupe în Polonia și a avertizat Federația Rusă că rămâne izolată dacă va invada Ucraina. Anunțul a fost făcut luni de secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, în timpul vizitei efectuate la Londra de omologul său polonez, Mariusz Blaszczak, transmite Politico.

Numărul trupelor britanice din Polonia va fi suplimentat. Ben Wallace, avertisment pentru Rusia

Secretarul britanic pentru apărare a precizat că trupele adiționale se vor alătura contingentului de 100 de militari britanici deja staționați în Polonia. Decizia este o „desfășurare bilaterală pentru a arăta că putem lucra împreună și pentru a transmite un semnal puternic că Marea Britanie și Polonia sunt una lângă cealaltă”, a declarat Ben Wallace, luni, într-o conferință comună cu ministrul polonez al apărării.

Zeci de soldați SUA de elită și tehnică militară americană au ajuns deja în Polonia și vor staționa în sud-estul țării, în apropiere de frontiera cu Ucraina, ca urmare a ordinului dat de președintele SUA, Joe Biden, care a anunțat că suplimentează cu 1.700 de soldați numărul efectivelor desfășurate pe teritoriul polonez.

Ben Wallace spune că Moscova ar trebui să se aștepte la sancțiuni, izolare și la „mai mult NATO” dacă va face „greșeala prostească de a invada o țară suverană care și-a exprimat prin propria voință o dorință de a fi nu numai parte din NATO, dar și de a face lucrurile stilul său”.

Varșovia și Londra sunt gata să adopte și alte decizii în plan bilateral sau prin NATO pentru a preveni o incursiune rusească în Ucraina, a transmis și ministrul britanic al apărării. Polonia, susține Mariusz Blaszczak, este aproape să perfecteze un memorandum pe zona de apărare cu Marea Britanie și Ucraina.

„Pe baza experienței istorice, doar descurajarea decisivă poate opri o eventuală agresiune rusă”, consideră oficialul guvernului de la Varșovia. „Dar tot pe baza experienței foarte recente, vedem că politica de a face concesii nu face decât să îl încurajeze pe potențialul inamic să întreprindă o acțiune”, a continuat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)