Lovitură pentru presupusa amantă a lui Putin, gimnasta olimpică Alina Kabaeva. Londra impune noi sancțiuni drastice. Ar fi vizată și fosta soție a liderului de la Kremlin

Lovitură pentru presupusa amantă a lui Putin, gimnasta olimpică Alina Kabaeva. Londra impune noi sancțiuni drastice. Ar fi vizată și fosta soție a liderului de la Kremlin
Vladimir Putin a ținut în mână un portret al tatălui său în timpul procesiunii „Regimentului Nemuritor” în Piața Roșie din Moscova. Sursa Foto: Hepta/Sefa Karacan / Anadolu

O nouă rundă de sancțiuni pregătită de guvernul btitanic ar urma să le vizeze pe presupusa amantă și pe fosta soție a lui Vladimir Putin. Marea Britanie anunță interdicții de călătorie și înghețarea activelor pentru încă un grup de oligarhi de la Kremlin și apropiați de Vladimir Putin. Măsura vine în completarea eforturilor de a sancționa gruparea de oligarhi ruși din Marea Britanie.

Amanta și fosta soție a lui Putin vizate de noi sancțiuni

Printre cei sancționați se numără și gimnasta olimpică în retragere Alina Kabaeva – presupusa amantă a lui Putin, despre care se crede chiar că este însărcinată cu copilul său.

Se spune că Putin, în vârstă de 69 de ani, ar avea deja cel puțin doi fii cu fosta atletă de 38 de ani, relatează The Sun.

Kabaeva este în prezent șefa celei mai mari firme media private din Rusia și a fost anterior deputat în Duma pentru partidul lui Putin, Rusia Unită.

Sancțiunile ar urma să fie aplicate și pentru Lyudmila Ocheretnaya, fosta soție a lui Putin, de care acesta a divorțat în 2014.

Peste 1.000 de oameni de afaceri și firme de la Moscova au fost sancționate până acum de Marea Britanie în cadrul unui pachet de pedepse de 117 miliarde de lire sterline.

Vladimir Putin acuză occidentul că vrea să declanșeze o criză economică globală

Președintele rus Vladimir Putin spune că sancțiunile occidentale împotriva Rusiei provoacă o criză economică globală. Vorbind în timpul unei întâlniri de joi despre problemele economice, Vladimir Putin a spus că națiunile occidentale au fost „conduse de ambiții politice supradimensionate și de rusofobie” să introducă sancțiuni care „văd propriile economii și bunăstarea cetățenilor lor prăbușite”, scrie miamiherald.com.

Putin a acuzat că „sancțiunile provoacă o criză globală” și vor duce la „consecințe grave pentru UE și, de asemenea, pentru unele dintre cele mai sărace țări ale lumii care se confruntă deja cu riscurile foametei”.

El a susținut că „elitele occidentale sunt gata să sacrifice restul lumii pentru a-și păstra dominația globală”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - S-a enervat Hulk. Actorul Mark Ruffalo, după decizia Curții Supreme din SUA privind avortul: „Separarea dintre stat și biserică a fost distrusă. Trebuie să luptăm” / Barack Obama îndeamnă la proteste
00:00 - Liderii UE avertizează: Europa ar putea rămâne fără gaze în sezonul rece
23:43 - Ciucă, într-o „situație extrem de nefericită” pentru că nu a lămurit acuzațiile de plagiat, iar judecătorul care l-a ”salvat” se pensionează. Emilian Isăilă: Din perspectivă etică și morală, lucrurile nu s-au rezolvat (VIDEO)
23:39 - Cristina Ich vorbește deschis despre relația cu fiul lui Victor Pițurcă: „A fost o perioadă în care efectiv îmi venea să fug de acasă”
23:18 - Sebastian Dobrincu, pierderi mari în afaceri. Ce se întâmplă cu averea tânărului milionar
23:04 - Capră – eroină în Ucraina: a declanșat mai multe grenade și a rănit aproximativ 40 de soldați ruși
22:55 - Una dintre marile țepe de pe litoralul românesc. Metoda cunoscătorilor pentru a nu se lăsa păcăliți
22:52 - Cristian Popescu Piedone va primi o sumă imensă de bani de la Direcția Națională Anticorupție
22:38 - Diplomația rusă – reacții contradictorii la decizia Consiliului European de a acorda Republicii Moldova și Ucrainei statut de candidat la aderarea la UE
22:26 - Aurescu, după ce R.Moldova a devenit candidat pentru aderarea la UE: „Se datorează în foarte bună măsură și eforturilor României, mai ales ale președintelui” / Cum a contribuit România la noul Concept Strategic al NATO (VIDEO)