Macron vrea garanții de securitate pentru Rusia. „Cred că nu ar trebui să facem mare caz de asta”

Macron vrea garanții de securitate pentru Rusia. „Cred că nu ar trebui să facem mare caz de asta
Sursa Foto: Hepta - DPA Images

Preşedintele francez Emmanuel Macron consideră că nu trebuie să se creeze o polemică „acolo unde ea nu există”, a explicat acesta prin declarațiile sale pe tema viitoarelor garanţii de securitate pentru Rusia, pe care Kievul şi alte ţări din estul Europei le-au primit prost, informează France Presse, potrivit Agerpres.

„Cred că nu ar trebui să facem mare caz de asta, încercând să creăm polemici acolo unde ele nu există”, a fost declarația dată de el în cadrul summitului UE-Balcani, organizat la Tirana.

Garanții de securitate pentru Ucraina

„Am spus întotdeauna acelaşi lucru, adică în final, în discuţiile pentru pace, vor exista subiecte teritoriale asupra Ucrainei şi ele ţin de ucraineni, şi vor exista probleme de securitate colectivă asupra întregii regiuni”, a specificat Macron.

Declaraţiile președintelui au fost criticate de Ucraina şi alte ţări din Europa de Est, ce îl acuză pe Macron că dă dovadă de prea multă indulgență față de ,,un stat terorist” şi că îi dă prea multe variante Moscovei.

Se va ieși din conflictul ucrainean după ce se vor face „garanţii de securitate Ucrainei”, clarifică luni şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, adăugând că despre „cele pentru Rusia, vom vorbi mai târziu”, potrivit digi24.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe