MAE ucrainean: Discursul lui Viktor Orban este un exemplu clasic al propagandei Rusiei

MAE ucrainean: Discursul lui Viktor Orban este un exemplu clasic al propagandei Rusiei
Sursă foto: Hepta - DPA Images / Marton Monus

MAE ucrainean a reacționat la afirmațiile făcute de prim-ministrul maghiar Viktor Orban în România. „Este un exemplu clasic al propagendei ruse”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko.

 Viktor Orban a afirmat,  la Băile Tușnad, că Occidentul a comis o greșeală și că politica sancțiunilor și înarmarea Ucrainei nu au avut efect, respectiv că armata rusă nu poate fi învinsă.

MAE ucrainean: Discursul lui Viktor Orban este un exemplu clasic al propagandei Rusiei

 Oleg Nikolenko a explicat că „Sancțiunile sunt eficiente, iar acestea au diminuat semnificativ capacitatea mașinăriei de război a Rusiei să poarte un război împotriva Ucrainei. Livrarea de armament Ucrainei salvează viețile ucrainenilor. Dacă sancțiunile și livrarea de armament ar fi ineficiente, autoritățile de la Kremlin nu ar aloca resurse uriașe pentru a stopa aceste măsuri”, se arată într-un mesaj publicat pe Facebook.

De asemenea, el a mai specificat că Europa se află într-o criză economică din cauza războiului hibrid al Rusiei. „Federația Rusă atacă Ucraina cu rachete de croazieră, iar Europa, cu prețuri uriașe la gaze naturale. Toate acestea sunt elemente ale unui singur plan al Rusiei, al cărui scop este să submineze pacea și bunăstarea din țările europene”, a transmis Oleg Nikolenko, conform Digi24.ro.

Oleg Nikolenko, despre pacea în Europa și Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe consideră că reinstaurarea păcii nu se poate efectua prin ignorarea crimelor săvârșite în Ucraina de  către ruși.

„Fără pace și stabilitate în Ucraina, nu va fi pace și stabilitate nici în Ungaria, nici în Europa. Strategia Europei trebuie să se bazeze pe o acțiuni comune ferme și pe unitate, pentru a stopa războiul și a trage la răspundere Rusia pentru crimele comise. Suntem recunoscători partenerilor noștri europeni pentru poziția fermă pe care au adoptat-o. Împreună, în mod sigur vom învige Rusia, cu toate temerile exprimate de premierul Ungariei privind avantajul asimetric pe care îl deține armata rusă”, a mai scris Nikolenko.

Urmăriți B1TV.ro și pe