Maria Zaharova susține că Occidentul manipulează Ucraina de ani de zile cu perspectiva unei aderări la UE

Maria Zaharova susține că Occidentul manipulează Ucraina de ani de zile cu perspectiva unei aderări la UE
Maria Zaharova susține că Occidentul manipulează Ucraina de ani de zile cu perspectiva unei aderări la UE. Sursa Foto: Hepta.ro

În urma recomandării Comisiei Europene de a acorda Kievului statutul de țară candidată în Uniunea Europeană, diplomații ruși au acuzat vineri UE că manipulează Ucraina cu perspectiva unei aderări, potrivit AFP.

Uniunea Europeană manipulează Ucraina cu perspectiva unei aderări

„De ani de zile, comunitatea occidentală manipulează această poveste a angajării Ucrainei în structurile lor de integrare şi de atunci Ucraina merge din ce în ce mai rău”, a transmis pentru agențiile de presă ruse Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova.

„Ea nu va avea niciun viitor strălucitor” în cadrul UE, a estimat Zaharova, calificând asigurările europene către Ucraina drept un „mesaj mincinos care în practică nu aduce nimic bun”.

Potrivit sursei citate, Rusia a lansat o ofensivă militară masivă împotriva Ucrainei în februarie, cu scopul de a pune capăt apropierii Kievul de statele occidentale.

Comisia Europeană a recomandat statelor membre ale UE să acorde Ucrainei statutul de candidat la aderarea la UE, a anunţat vineri preşedintele executivului UE, Ursula von der Leyen.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră