Mesajul trimis rușilor de activiștii care se opun războiului: „Mai bine să primești o amendă sau câteva zile de arest, decât să obții o înmormântare”

Mesajul trimis rușilor de activiștii care se opun războiului: Mai bine să primești o amendă sau câteva zile de arest, decât să obții o înmormântare
Secretul murdar pe care medicii trebuie sa il tina in ceea ce priveste soldatii rusi

O adevărată campanie a fost lansată în Rusia împotriva mobilizării parțiale anunțată de Vladimir Putin. Activiștii trimit mesaje rușilor prin care îi îndeamnă să refuze mobilizarea și războiul din Ucraina.

Mesajul trimis rușilor

“Mai bine să primești o amendă sau câteva zile de arest, decât să obții o înmormântare” – este mesajul cuc are rușii sunt bombardațid e cei care se opun războiului.

În plin proces de recrutare ordonat de Putin şi în timpul aşa ziselor referendumuri din Ucraina, rușii se revoltă.

La primul lor îndemn, de joi, au răspuns mii de oameni, iar imaginile cu ciocnirile între protestatari şi forţele de securitate s-au viralizat pe internet.

Irina Volk, oficial al Ministerului rus de Interne, a declarat, citată de agențiile de știri ruse, că ofițerii au întrerupt încercările de a organiza ceea ce a numit mici proteste.

„În mai multe regiuni, au existat încercări de a organiza acțiuni neautorizate care au reunit un număr extrem de mic de participanți”, a declarat Volk.

„Toate acestea au fost oprite. Iar acele persoane care au încălcat legile au fost reținute și duse la secțiile de poliție pentru a fi investigate și a se stabili responsabilitatea lor.”

Biletele de avion dus-întors din Rusia au explodat în preț și s-au vândut rapid miercuri, după ce Putin a ordonat chemarea imediată a 300.000 de rezerviști.

Mii de bărbați din Rusia au primit ordin de mobilizare, iar ONG-urile menite să îi ajute pe recruți sunt suprasolicitate de către aceștia. O moscovită care a fost reținută împreună cu soțul ei la o demonstrație împotriva mobilizării a declarat pentru The Moscow Times că protestatarilor bărbați li s-au dat ordin de mobilizare la secția de poliție.

Urmăriți B1TV.ro și pe