Membrii NATO au convenit asupra unui nou plan de apărare în fața oricărui potențial atac din partea Rusiei

Membrii NATO au convenit asupra unui nou plan de apărare în fața oricărui potențial atac din partea Rusiei
Foto: Hepta.ro

NATO a convenit asupra unui fond de 1 miliard de dolari pentru a oferi finanțare pentru dezvoltarea de noi tehnologii digitale, transmite Secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg.

Plan NATO pentru un potențial atac rusesc

Miniștrii apărării din partea NATO au convenit asupra unui nou plan de organizare și apărare în fața oricărui potențial atac din partea Rusiei, pe mai multe fronturi.

Strategia confidențială are în vedere pregătirea simultană împotriva regiunilor din Marea Baltică și Marea Neagră care ar putea include armament nuclear, atacuri cibernetice și atacuri spațiale. 

„Continuăm să ne consolidăm alianța cu planuri mai bune și modernizate”, a declarat Jens Stoltenberg.

La finalul întâlnirii de joi, membrii NATO au convenit asupra unui fond de 1 miliard de dolari ce are ca scop finanțarea și dezvoltarea tehnologiilor digitale de apărare.

Oficialii au subliniat că un atac din partea Rusiei nu este iminent. Oficialii de la Moscova au declarat că nu au intenții agresive, iar pregătirile NATO vor destabiliza Europa. 

„Conceptul de descurajare și apărare în zona euro-atlantică – și planul său strategic de implementare – este necesar, deoarece Rusia dezvoltă sisteme avansate de arme și desfășoară trupe și echipamente mai aproape de granițele aliaților.”, au declarat diplomații NATO.

Lecțiile din Afganistan

Alianța NATO efectuează o revizuire a evenimentelor și tacticilor din Afganistan, mai ales după ce retragerea SUA din Afganistan a fost profund blamată de către aliați.

„Criza din Afganistan nu schimbă nevoia ca Europa și America de Nord să fie împreună în NATO. În fața provocărilor globale tot mai mari, unitatea și puterea noastră sunt cele care ne mențin în siguranță.”, a spus Stoltenberg.

Dezastrul din Afganistan a alarmat ceilalți membrii NATO să-și dezvolte și să-și pună la punct aparatura și tactica militară, reprezentând o frică a retragerii SUA din NATO, singurul bastion împotriva Rusiei. Stoltenberg a transmis că încearcă să oprească revolta din Afganistan prin „pârghii” diplomatice și presiuni financiare.

Ultima oră
19:14 - Grav accident la ieșire din Timișoara. Un om a murit și doi au fost răniți (VIDEO)
18:54 - Sorin Grindeanu: Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului (VIDEO)
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază