O expertiză FBI a dus la concluzia că Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul pistolului care a ucis-o pe Halyna Hutchins

O expertiză FBI a dus la concluzia că Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul pistolului care a ucis-o pe Halyna Hutchins
Foto: Sky News

O expertiză a FBI a dus la concluzia că actorul și producătorul Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul pistolului cu care a fost ucisă din greșeală directoarea de imagine Halyna Hutchins, pe platoul de filmare al peliculei Rust, relatează Sky News. Arma nu s-ar fi putut descărcat singură, spun experții FBI.

Halyna Hutchins a fost împușcată din greșeală de către Alec Baldwin, în timp ce filma o scenă pentru Rust, în octombrie 2021. În tot acest timp, actorul a susținut că nu a apăsat pe trăgaciul armei.

Expertiza a stabilit că arma nu putea să se descarce singură

În pofida acestui fapt, expertiza criminalistică a FBI a stabilit că arma nu s-ar fi putut descărca fără ca trăgaciul să fie apăsat fizic, arată raportul consultat de Sky News. Constatările au fost analizate și de către Biroul de investigații medicale din New Mexico, iar un raport post-mortem a clasificat moartea lui Hutchins drept accident.

„Moartea a fost cauzată de o rană prin împușcare în piept. Examinarea rapoartelor disponibile ale forțelor de ordine nu aduce nicio dovadă că arma de foc a fost încărcată intenționat cu muniție reală pe platoul de filmare. Pe baza tuturor informațiilor disponibile, inclusiv a absenței intenției evidente de a provoca răul sau moartea cuiva, decesul poate fi clasificat drept accident”, se arată în raport.

Actorul a spus anchetatorilor că a crezut că pistolul era neîncărcat și putea fi utilizat în siguranță.

În cadrul unui interviu acordat recent, Alec Baldwin a menționat că „ar face orice pentru a repara cele întâmplate”, dar nu se simte vinovat pentru împușcătura care a omorât-o pe Hutchins.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Tragedie ca într-un thriller polițist la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins arătându-și organele genitale în apropierea unei școli. La două zile, criminalul a fost prins și, ulterior, declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson
19:55 - Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora