Oamenii din regiunea Luhansk sunt sfătuiți să părăsescă de urgență zona: „Ar putea fi ultima dată când mai avem o şansă să vă salvăm”

Oamenii din regiunea Luhansk sunt sfătuiți să părăsescă de urgență zona: „Ar putea fi ultima dată când mai avem o şansă să vă salvăm”
Sursa Foto: Hepta/ Adriana Neage

În estul Ucrainei, populația din regiunea Lugansk a fost sfătuită să părăsească de urgență zona, înștiințează un raport al agenţiei ucrainene de ştiri UNIAN, potrivit G4Media.ro.

„Ar putea fi ultima dată când mai avem o şansă să vă salvăm”

Șeful administrației regionale din Luhansk, Serghei Gaid a transmis că: „Săptămâna viitoare ar putea fi dificilă. Ar putea fi ultima dată când mai avem o şansă să vă salvăm”.

Forţele militare ruseşti s-au concentrat pe capturarea oraşelor Luhansk şi Doneţk, orașe ce fac parte din regiunea Donbas din estul Ucrainei, o veche zonă producătoare de cărbune şi oţel.

Liderul de la Kremlin mărturisise, cu puţin timp înainte de război, întreaga componenţă a celor două regiuni estice ca fiind independentă de Ucraina.

Forţele armate ucrainene s-au pregătit pentru o ofensivă brutală a Rusiei în această regiune.

„Obiectivul principal al Rusiei – eliberarea Donbasului”

Forțele militare rusești au distrus o fabrică de muniție din apropiere de Kiev și a atacat orașele Harkov și Mariupol. Președintele Volodimir Zelensky a acuzat Rusia că vrea să „distrugă” întreaga regiune de est, promițând că se va face totul pentru a o apăra.

După ce Vladimir Putin a anunțat, la 24 februarie, așa-numita „operațiune de demilitarizare și denazificare” a Ucrainei, mai multe orașe ucrainene au fost distruse de bombardamente, iar mii de oameni au fost evacuați din zonele grav afectate de război.

Recent, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a transmis că principalele sarcini ale „operațiunii militare speciale au fost finalizate, astfel Rusia își va concentra eforturile pentru atingerea obiectivului principal – eliberarea Donbasului”.

Urmăriți B1TV.ro și pe