Organizaţia Trump a fost găsită vinovată de evaziune fiscală la New York

Organizaţia Trump a fost găsită vinovată de evaziune fiscală la New York
Foto: Hepta - Zuma Press / Mykhaylo Palinchak

Trump Organization a fost găsită marţi vinovată de fraude financiare şi fiscale, după un proces la New York în care fostul preşedinte republican nu a fost judecat, notează AFP.

Afacerea familiei lui Trump a fost judecată pentru falsificarea declarațiilor, în special în scopul ascunderii unor compensații financiare ale unor directori pentru a evita plata impozitelor.

Astfel, pentru toate acuzaţiile care li s-au adus Trump Corp. şi Trump Payroll Corp. au fost găsite vinovate.

Trump Organization găsită vinovată de evaziune fiscală

Cu toate că Donald Trump şi familia sa nu au fost inculpaţi în acest caz, fostul preşedinte a fost menţionat în mod repetat în timpul procesului de către procurori cu privire la legătura sa cu beneficiile acordate anumitor directori, mai ales apartamentele finanţate de companie, închirieri de maşini şi cheltuieli personale, potrivit news.ro.

Se pare că Trump Organization ar putea primi amenzi de maximum 1,61 milioane de dolari în momentul în care va fi condamnată la jumătatea lunii ianuarie.

Avocaţii Trump Org. intenţionează să facă apel

Verdictul de vinovăţie survine în contextul în care Trump este cercetat de procurorii federali şi de stat pentru modul în care a gestionat documentele clasificate, pentru efortul de a anula rezultatele alegerilor din 2020 şi pentru acurateţea registrelor de afaceri şi a declaraţiilor financiare ale Organizaţiei Trump.

Totodată, acesta se confruntă cu un proces civil de 250 de milioane de dolari din partea procurorului general din New York, care îl acuză pe Donald Trump şi pe copiii săi adulţi că au fost implicaţi într-o fraudă care a durat zece ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe