Patriarhul Kiril și Papa Francisc, discuție despre războiul din Ucraina, concentrată pe „aspectele umanitare ale crizei și acțiunilor”

Patriarhul Kiril și Papa Francisc, discuție despre războiul din Ucraina, concentrată pe „aspectele umanitare ale crizei și acțiunilor”
Patriarhul Kiril și Papa Francisc, discuție despre războiul din Ucraina. Sursa: Hepta/ Abaca Press / ABACA

Patriarhul Rusiei Kiril și Papa Francisc au discutat, miercuri, despre războiul din Ucraina. Discuția s-a concentrat pe „aspectele umanitare ale crizei și acțiunilor” celor două Biserici.

Cele două părți și-au exprimat speranța pentru realizarea cât mai curând a unei „păci juste”. Săptămâna viitoare, Suveranul Pontif va ține o rugăciune extraordinară pentru Rusia și Ucraina, potrivit CNN, preluat de libertatea.ro.

Patriarhul Kiril și Papa Francisc au discutat despre războiul din Ucraina

Patriarhul Kiril și Papa Francisc au discutat pe marginea războiului din Ucraina, accentuând necesitatea realizării unui tratat de pace.

„Părțile au subliniat importanța excepțională a procesului de negocieri în desfășurare, exprimându-și speranța pentru realizarea cât mai curând a unei păci juste”, se arată în comunicat.

De la începutul invaziei în Ucraina, Patriarhul Kiril a avut o serie de declarații controversate, susținând că Occidentul reprezintă „forțele răului”.

 Papa Francisc, apel disperat la pace

Suveranul Pontif a lansat, recent, un apel fără precedent la încetarea conflictului ruso-ucrainean. Anunțul fiind făcut la aproape trei săptămâni de când a avut loc invazia Ucrainei.

„Cu durere în inimă, unesc vocea mea la vocea oamenilor obișnuiți care imploră sfârșitul războiului”, a spus Papa Francisc.

Acesta a venit cu un mesaj emoționant, prin intermediul căruia a cerut „încetarea inacceptabilei agresiuni armate înainte de a reduce orașele la cimitire”, Papa Francisc a recitat duminică, 13 martie, rugăciunea „Îngerul Domnului”, alături de mii de credincioși prezenți în Piața Sfântul Petru din Roma.

Urmăriți B1TV.ro și pe