Poliția ucraineană: Peste 900 de cadavre ale unor civili, descoperite în regiunea Kiev. Oamenii au fost pur şi simplu executaţi în stradă / Rușii amenință cu intensificarea bombardamentelor

Poliția ucraineană: Peste 900 de cadavre ale unor civili, descoperite în regiunea Kiev. Oamenii au fost pur şi simplu executaţi în stradă / Rușii amenință cu intensificarea bombardamentelor
Mai mulți anchetatori au ajuns în Bucha, Ucraina, pentru a investiga masacrele comise de ruși cât au ocupat zona. Sursă foto: Hepta - Zuma Press / Carol Guzy

Poliția ucraineană a anunțat că în zona Kievului au fost descoperite peste 900 de cadavre de civili, majoritatea oameni uciși prin împuşcare. Mulți au fost „pur şi simplu executaţi”. Cele mai multe victime au fost descoperite la Bucha – peste 350.

Rușii au executat ucraineni în stradă

Andrii Nebîtov, şeful poliţiei regionale, a susținut că 95% dintre cadavre prezintă răni prin împuşcare. Multe trupuri au fost abandonate în stradă sau îngropate provizoriu.

„Noi înțelegem că în timpul ocupaţiei (ruse), oameni au fost pur şi simplu executaţi în stradă. 95% au fost împuşcaţi cu puşti de înaltă precizie sau cu arme uşoare”, a acuzat el, citat de AFP.

Nebîtov a mai precizat că aceste crime nu mai pot fi ascunse: „Nu doar că martori au văzut acest lucru, dar a fost înregistrat video”

Zilnic sunt descoperite noi cadavre și gropi comune.

Rușii amenință cu intensificarea atacurilor în zona Kiev

Recent, Ministrul rus al Apărării a transmis că armata rusă a efectuat atacuri cu rachete care au vizat regiunea Kiev și a avertizat că astfel de lovituri se vor intensifica.

Asta după ce ucraineni au reușit să distrugă crucișătorul Moscova, nava amiral a Rusiei în Marea Neagră. Rușii ar vrea astfel să se răzbune, deși tot ei spun că un incendiu și o furtună ar fi fost de vină pentru avarierea, apoi scufundarea navei.

Doar 58 din cei 510 membri ai echipajului ar fi fost salvați. Anton Kuprin, comandantul echipajului, nu a supraviețuit.

În replică, forțele ruse au atacat o uzină din apropiere de Kiev care fabrică rachetele Neptun, cele pe care ucrainenii le-au folosit pentru a distruge crucișătorul.

Urmăriți B1TV.ro și pe