Polonia va impune vaccinarea profesorilor și altor angajați din sistemul de educație și sănătate

Polonia va impune vaccinarea profesorilor și altor angajați din sistemul de educație și sănătate
Foto: Hepta.ro

Polonia va impune vaccinarea de la 1 martie profesorilor, lucrătorilor medicali, dar și altor angajați din categorii-cheie precum poliția, pompierii, militari, dar și gărzile de securitate, arată AP News.

Vaccin obligatoriu pentru profesori și alte categorii cheie

Ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski, a declarat marţi că de la 1 martie, vaccinarea va fi o condiţie pentru locurile de muncă din aceste sectoare. El a spus că, pe fondul unui nivel ridicat de infecții zilnice noi, de aproximativ 23.000 de îmbolnăviri, Polonia a urmat pașii Germaniei și Austriei, solicitând vaccinuri pentru aceste trei grupuri profesionale.

El a spus că începând cu 15 decembrie, numărul de oaspeți din hoteluri, restaurante, teatre și biserici este redus la 30% din capacitatea actuală de 50% și poate fi crescut doar pentru persoanele care pot dovedi că sunt vaccinate. Discotecile și cluburile de noapte vor fi închise.

Toate școlile primare și gimnaziale trec în format on-line între 20 decembrie și 9 ianuarie.

Partidul conservator de guvernământ dezbate și un proiect de lege, care urmează să fie pregătit în câteva zile, care ar permite angajatorilor să vadă rezultatele testelor COVID-19 ale angajaților lor.

Tot mai multe țări protestează împotriva restricțiilor anti-COVID

Polonia, o națiune de 38 de milioane, înregistrează peste 500 de decese corelate cu virusului Sars-Cov-2 pe zi. De asemenea, de la începutul pandemiei, un număr de aproximativ 86.000 de persoane au decedat din cauza noului coronavirus.

Vaccinarea obligatorie este un subiect sensibil în spațiul european. Din cauza acestor clauze, tot mai multe țări protestează împotriva condițiilor și clauzelor anti-pandemice din țara lor. În Austria, vaccinarea va deveni obligatorie de la 1 februarie, iar în urma acestor afirmații, cetățenii Austriei au ieșit în stradă. În ultima perioadă, tot mai multe țări europene au urmat exemplul Austriei.