Prețul petrolului a scăzut cu cel puțin 4%, după anunțul lui Joe Biden privind eliberarea majoră de petrol din rezervele strategice

Prețul petrolului a scăzut cu cel puțin 4%, după anunțul lui Joe Biden privind eliberarea majoră de petrol din rezervele strategice
Foto simbol: Pixabay

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent pentru luna mai au scăzut cu 4%, ajungând la 108,89 dolari pe baril, în urma anunțului făcut de Joe Biden că Statele Unite vor elibera zilnic 1 milion de barili de petrol din rezervele strategice.

Acesta a subliniat că nu este momentul potrivit pentru a specula criza de pe piața energetică de către companii și pentru creșterea profiturilor, potrivit CNBC, preluat de G4Media.

Prețul petrolului a scăzut cu cel puțin 4% după anunțul lui Joe Biden

În timp ce contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 4%, contractele pentru ţiţeiul WTI, de referinţă în SUA, au scăzut cu 4,7%, până la 102,84 dolari pe baril.

„Prețul petrolului a fost mereu o discuție ce se află în sânul familiei. Bugetul familiei nu trebuie să se bazeze pe faptul că un dictator decide să declare sau nu un război.

Vrem să ușurăm efectul care se află asupra familiilor americane. Vrem să facem o nouă fundație pe care să ne bazăm din punct de vedere energetic.

Cum ar fi dacă Europa nu s-ar baza pe petrol brut rusesc. Lucrurile s-ar schimba foarte puternic”, a precizat Joe Biden.

Joe Biden ordonat o eliberare majoră de petrol din rezervele strategice

Joe Biden ordonat o eliberare majoră de petrol din rezervele strategice ale Americii, în efortul de a reduce costurile ridicate ale combustibilului. Eliberarea de până la 180 de milioane de barili de petrol pe parcursul a șase luni este cea mai mare de când rezerva a fost creată în 1974.

Prețurile petrolului au scăzut în urma rapoartelor privind decizia, care are ca scop atenuarea crizei ofertei declanșate de războiul din Ucraina.

Dar eliberarea – a aproximativ 1 milion de barili pe zi – este puțin probabil să rezolve pe deplin criza energetică, spun analiștii.

Urmăriți B1TV.ro și pe