Prima reacție a Rusiei, după rezultatul alegerilor din Italia. Mesajul Kremlinului pentru Fratelli d’Italia: „Să fie mai constructiv în relaţiile cu ţara noastră”

Prima reacție a Rusiei, după rezultatul alegerilor din Italia. Mesajul Kremlinului pentru Fratelli d'Italia: „Să fie mai constructiv în relaţiile cu ţara noastră”
Foto: Hepta - DPA Images

Rusia a reacționat la victoria istorică obținută de extrema dreaptă în Italia. Kremlinul se declară deschis unor „relații constructive” cu Italia, după victoria în alegerile legislative italiene de duminică a Partidului Fratelli d’Italia (post-fascist) al lui Giorgia Meloni, relatează AFP.

„Suntem pregătiţi să salutăm orice forţă politică capabilă să iasă din curentul dominant plin de ură faţă de ţara noastră (…) şi să fie mai constructiv în relaţiile cu ţara noastră”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit News.ro.

Coaliţia formată din Fraţii Italiei (FdI), Liga şi Forza Italia (FI) a câştigat alegerile generale de duminică cu 44,1% din voturi, în timp ce partidul FdI al Giorgiei Meloni a obţinut cele mai multe voturi, 26,2%, motiv pentru care liderei partidului de extremă dreapta i se va cere să formeze guvernul, odată finalizat procesul de numărare a buletinelor de vot.

Giorgia Meloni, admiră activitatea politică a lui Mussolini

Meloni, în vârstă de 45 de ani, şi partidul său sunt urmaşii Mişcării Sociale Italiene (MSI), un partid neo-fascist creat după al doilea război mondial.

La 19 ani declara pentru canalul France 3 că dictatorul Benito Mussolini a fost „un politician bun”. Ea susține că Mussolini „a realizat multe”, imputându-i în acelaşi timp „erorile” comise: legile anti-evreieşti, intrarea în război, autoritarismul.

Meloni este conştientă că pentru a câştiga trebuie să mulţumească aripa moderată a familiei sale politice, notează Pro TV.

„Dacă aș fi fascistă, ar spune că sunt”, s-a apărat ea într-un interviu recent acordat revistei britanice The Spectator.

Ea precizează că în rândurile partidului „nu este loc pentru cei nostalgici faţă de fascism, nici pentru rasism şi antisemitism”.

Urmăriți B1TV.ro și pe