Principalele ipoteze ale autorităților din Ucraina în cazul prăbușirii elicopterului / Cine erau oficialii care și-au pierdut viața

Principalele ipoteze ale autorităților din Ucraina în cazul prăbușirii elicopterului / Cine erau oficialii care și-au pierdut viața
Captura video

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că sunt mai multe scenarii pe care anchetatorii le iau în calcul în privința prăbușirii elicopterului lângă Kiev.

Ipotezele luate în calcul în cazul prăbușirii elicopterului

Ultimul bilanț indică 17 morți, între care patru copii și șase oficiali din Ministerul ucrainean de Interne, inclusiv ministrul.

SBU a transmis, pe Facebook, că sunt luate în considerare mai multe ipoteze în cazul tragedie aviatice, enumerând: „o încălcare a regulilor de zbor, o defecțiune tehnică, acțiuni deliberate de distrugere a elicopterului”.

Sunt șase oficiali ai Ministerului de Interne, inclusiv ministrul, care și-au pierdut viața în accident, potrivit CNN.

Alături de ministrul de Interne Denis Monastyrsky, se aflau prim-adjunctul acestuia, Yevheni Yenin, și secretarul de stat Iuri Lubkovychis – Tetiana Shutyak, șef adjunct al unui departament din Ministerul Afacerilor Interne, locotenent-colonelul Mihailo Pavlushko, șeful Diviziei de protecție a Departamentului de securitate internă din cadrul Poliției Naționale a Ucrainei și Mykola Anatskyi, inspector principal al Departamentului de Comunicare al Ministerului Afacerilor Interne. Pe lâgă cei șase oficiali, au decedat și trei membri ai echipajului de zbor.

Tragedie aviatică în Ucraina

uvernatorul regiunii Kiev, Oleksiy Kuleba, a anunțat că bilanțul personelor care au murit în accidentul de elicopter din orașul Brovary a crescut la 18. În incident și-a pierdut viața și ministrul ucrainean al afacerilor interne, transmite The Guardian.

„Tragedie la Brovary. Numărul victimelor a crescut. La 10.30 AM – 18 morți, inclusiv trei copii. Se știe de 29 de răniți, inclusiv 15 copii. Victimelor le este acordată toată asistența necesară. Toate serviciile de urgență sunt la fața locului”, a declarat Oleksiy Kuleba.

Un număr de 16 persoane, printre care ministrul ucrainean al afacerilor interne, Denys Monastyrskyy, și alți oficiali ai instituției, au murit, miercuri, după ce un elicopter s-a prăbușit în orașul Brovary din regiunea Kiev, a anunțat șeful poliției naționale ucrainene, potrivit Reuters.

Urmăriți B1TV.ro și pe