Propaganda rusă laudă discursul lui Vikor Orban de la Băile Tuşnad și e de acord cu premierul ungar că nu s-ar fi ajuns la război dacă Trump și Merkel rămâneau la putere

Propaganda rusă laudă discursul lui Vikor Orban de la Băile Tuşnad și e de acord cu premierul ungar că nu s-ar fi ajuns la război dacă Trump și Merkel rămâneau la putere
Foto. Hepta - Aleksey Nikolskyi

Discursul premierului ungar Viktor Orban de la Băile Tușnad a ajuns subiect de analiză și la televiziunea de stat rusă, susține Nepszava, publicație de opoziție din Ungaria, citată de Rador.

În discuția moderată de Vladimir Soloviov, unul dintre principalii propagandiști ruși, nu s-a făcut nicio referire la declarațiile rasiste ale lui Orban. În schimb, toată lumea a căzut de acord cu afirmația acestuia potrivit căreia dacă Donald Trump și Angela Merkel ar fi rămas la putere în Statele Unite și în Germania, nu ar fi fost război, „dar nu am fost atât de norocoși”.

Soloviov au început apoi să se plângă de faptul că Trump nu a câștigat al doilea mandat de președinte al SUA, iar un invitat a susținut că Rusia trebuie să se implice pentru a se asigura că Trump și republicanii câștigă alegerile din noiembrie.

Ce spune propaganda rusă despre discursul lui Viktor Orban de la Băile Tușnad

Aflat în România, la Băile Tușnad, premierul ungar Viktor Orban a susținut că dacă Trump și Merkel ar fi rămas la putere în SUA și în Germania nu s-ar mai fi ajuns la război, „dar nu am fost atât de norocoși”.

Vladimir Soloviov i-a dat dreptate și a precizat că Donald Trump, Vladimir Putin şi Viktor Orban împărtășesc valori comune și văd lucrurile la fel. Părerea sa a fost susținută și de invitații lui.

Andrei Sidorov, profesor de științe politice la Universitatea de Stat din Moscova, a spus că Trump și republicanii ar trebui să câștige alegerile din noiembrie. Când Soloviov l-a întrebat dacă Rusia ar trebui să ajute în acest sens, el a răspuns: „dacă putem, trebuie să ajutăm”.

Ce aberații se mai spun la televiziunea de stat rusă

Potrivit portalului 444.hu, Vladimir Soloviov a mai afirmat că ”regimul fascist” al lui Volodimir Zelenski e în stare să trimită asasini în toate părțile lumii pentru a-i elimina pe cei care i se opun.

Prin urmare, nu e exclus să fie în pericol și viața lui Tucker Carlson, jurnalist american și susţinător al lui Donald Trump. Despre Carlson a vorbit recent, deloc în termeni laudativi, marele șahist Garry Kasparov.„

Urmăriți B1TV.ro și pe