Rusia a transmis că nu va mai avea loc nicio paradă militară pe 9 mai la Mariupol: „Va veni timpul când se va ține o mare celebrare și acolo”

Rusia a transmis că nu va mai avea loc nicio paradă militară pe 9 mai la Mariupol: „Va veni timpul când se va ține o mare celebrare și acolo”
Rusia a transmis că nu va mai avea loc nicio paradă militară pe 9 mai la Mariupol: „Va veni timpul când se va ține o mare celebrare și acolo”. Sursă foto: Hepta - Kirill Kallinikov

Rusia a declarat că nu vor mai avea loc manifestații ale Zilei Victoriei pe data de 9 mai, în orașul asediat din sud-estul Ucrainei, Mariupol, informează BBC.

Ziua Victoriei este sărbătorită anual pe 9 mai în Rusia, pentru a marca victoria Uniunii Sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial.

Kremlinul anunță că nu se va ține o paradă militară pe 9 mai la Mariupol

Forțele militare rusești susțin că au preluat controlul asupra orașului încă de luna trecută, însă soldații ucraineni rezistă în continuare în combinatul siderurgic Azovstal.

„Va veni timpul când se va ține o mare celebrare și acolo”, a declarat vineri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit BBC.

Potrivit sursei citate, Dmitri Peskov a mai transmis că nu există planuri pentru vizite oficiale la Mariupol de Ziua Victoriei.

Conform analiștilor și experților militari, Rusia, deși nu a obținut o victorie majoră după mai bine de două luni de război în Ucraina, își dorește să organizeze o paradă cu ocazia sărbătoriri Zilei Victoriei la Mariupol, pentru a o prezenta ca pe o importantă cucerire a campaniei din Ucraina.

Forțele militare rusești atacă în continuu complexul Azovstal

Chiar dacă armata lui Vladimir Putin pretinde că a preluat controlul asupra orașului Mariupol, în subteranele combinatului Azovstal există în continuare peste 1.000 de soldați ucraineni, dar și civili care încă nu au putut fi evacuați.

Situația de la Azovstal „este crtitică de mult timp, iar acum devine și mai rea”, a precizat unul din soldații care apără combinatul.

„De două zile, trupele ruse atacă în continuu complexul, i-au făcut pe apărători să se retragă cu ajutorul aviației, al artileriei și al armamentului greu. Au fost morți și răniți. Nu am putut să extragem răniții.

Principala problemă este că sunt în continuare civili în adăposturile antiaeriene din combinat. Recent, după un bombardament intensiv, doi civili au fost uciși și cred că zece răniți. În clipa de față nu avem informații câți civili au murit, pentru că nu putem pleca de aici ca să mergem în buncărele unde se află ei”, a transmis Mihailo Verișnin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:05 - Moscova susține că a distrus un „important transport” de arme și echipamente occidentale către Ucraina
14:50 - Sorin Cîmpeanu a anunțat că studenții vor putea face și cursuri online din toamnă: „Este un important pas înainte”
14:22 - Olga Smirnova, una dintre vedetele Teatrului Bolșoi, face declarații după emigrarea în Olanda: „Cred că am fost sinceră cu mine însămi. Mi-a părut teribil de rău pentru toate astea”
13:59 - Peste 13.000 de locuitori din Beijing au fost scoși din case la miezul nopții și băgați în carantină: „Este exact la fel ca în Shanghai” (FOTO)
13:37 - Imagini cu soldați ruși care își abandonează tancurile și o iau la fugă pe câmp, speriați de explozii
13:05 - Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”