Rusia anunță că a simulat tiruri de rachete cu capacitate nucleară în enclava Kaliningrad

Rusia anunță că a simulat tiruri de rachete cu capacitate nucleară în enclava Kaliningrad
Imagine de la un exercițiu militar al rușilor, desfășurat în enclava Kaliningrad. Sursă foto: Hepta - Mikhail Golenkov

Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că armata rusă a simulat tiruri de rachete cu capacitate nucleară în Kaliningrad, enclava rusă de la Marea Baltică, situată între Polonia şi Lituania, două țări membre NATO. Peste 100 de militari au participat la exerciții.

Rușii au făcut exerciții cu tiruri de rachete cu capacitate nucleară

Militarii au simulat „lansări electronice” de sisteme de rachete balistice mobile Iskander cu capacitate nucleară, a transmis Ministerul, într-un comunicat citat de AFP:

În informare se mai arată că forțele ruse au efectuat lovituri asupra unor ţinte ale unui inamic fictiv, care simulau sisteme de rachete, infrastructură protejată, echipamente militare şi posturi de comandă.

De asemenea, ele au efectuat o schimbare de poziţie pentru a evita eventuale represalii.

Forțele ruse au exersat și „operaţiuni în condiţii de radiaţii şi contaminare chimică”.

Forţele nucleare rusești, în alertă maximă

Amintim că Moscova şi-a plasat forţele nucleare în alertă maximă la scurt timp după ce a lansat ceea ce ea numește „operațiunea militară specială” în Ucraina, în fapt un război.

Vladimir Putin a amenințat voalat că va desfășura arme nucleare tactice. De asemenea, oficiali de la Moscova au amenințat de mai multe ori cu represalii dacă țările occidentale intervin direct în conflictul din Ucraina.

În ultimele zile, televiziunile rusești și propagandiștii Kremlinului au început să discute tot mai des despre utilizarea armelor nucleare, făcând chiar glume pe acest subiect.

Urmăriți B1TV.ro și pe