Rusia îşi testează capacitatea de mobilizare a trupelor din Siberia şi Orientul Îndepărtat

Rusia îşi testează capacitatea de mobilizare a trupelor din Siberia şi Orientul Îndepărtat

Ministerul Apărării al Rusiei a anunţat că o serie de exerciţii militare pentru a testa capacitatea de mobilizare şi de luptă a trupelor sale va avea loc în Siberia de Est şi Orientul Îndepărtat, transmite agenţia EFE, citată de către Agerpres.

Exerciții militare la frontiera ruso-ucraineană

Conform unui comunicat, vineri a avut loc o inspecţie a unităţilor din Districtul Militar de Est, în vederea pregătirilor pentru manevrele strategice de stat major „Vostok 2022”. Aceste unităţi vor desfăşura „marşuri combinate” în direcţia unor poligoane militare „necunoscute, amplasate la distanţă considerabilă de bazele lor permanente”, în vederea executării misiunilor de instrucţie militară.

De asemenea, se va acorda o atenţie specială capacităţii reţelei de transport a Rusiei de a susţine mobilizarea trupelor în termenele stabilite, mai menţionează Ministerul Apărării.

Serviciul de presă al Districtului Militar de Sud a anunţat că aproximativ 2.500 de militari şi circa 100 de tancuri model T-72B3 din Divizia 150 motorizată au efectuat exerciții de tragere în poligoane militare ale regiunii Rostov, apropiată de zona de est a Ucrainei. Citește mai mult

S-au efectuat exerciţii aeriene folosindu-se de avioanele de vânătoare Sukhoi SU-30SM şi Sukhoi SU-27. „Echipajele avioanelor au exersat protecţia bombardierelor în timpul misiunilor de bombardament” şi ”s-au angajat în luptă cu un inamic virtual”, precizează acelaşi serviciu.

Moscova afirmă că desfăşurarea unor asemenea exerciţii militare pe propriul ei teritoriu este un drept suveran şi nu ar trebui să fie considerată o escaladare a tensiunilor la frontiera ruso-ucraineană, unde au fost comasați peste 100.000 de soldaţi, reprezentând o concentrare de trupe ce provoacă temeri privind pregătirea unei ofensive militare asupra Ucrainei, similară cu evenimentul din 2014, când Federația Rusă a anexat Crimeea.