Rusia susține că SUA „nu îl înțelege” pe Vladimir Putin și că acest lucru „provoacă anxietate” la Moscova

Rusia susține că SUA „nu îl înțelege” pe Vladimir Putin și că acest lucru „provoacă anxietate” la Moscova
Președintele Federației Ruse și ministrul rus de externe, Vladimir Putin și Serghei Lavrov. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Ramil Sitdikov

Sugestiile oficialilor SUA cum că sfătuitorii președintelui rus Vladimir Putin s-ar teme să îi spună adevărurile deranjante despre campania militară a Rusiei în Ucraina arată cât de puțin îl înțeleg pe el sau pe guvernul de la Moscova, a declarat joi Kremlinul, citat de Reuters.

Rusia susține că SUA „nu îl înțelege” pe Vladimir Putin

Oficiali din SUA și din Europa au declarat miercuri că, în opinia lor, Vladimir Putin a fost indus în eroare de consilierii care se tem să îi spună cât de prost decurge conflictul din Ucraina sau cât de rău a fost lovită Rusia de sancțiunile occidentale.

„Spre regretul nostru – și, de fapt, probabil tocmai asta ne provoacă îngrijorarea – se dovedește că nici Departamentul de Stat și nici Pentagonul nu au informații reale despre ceea ce se întâmplă la Kremlin”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitrii Peskov, într-un dialog cu reporterii.

Înaintarea forțelor ruse a fost oprită pe mai multe fronturi de dârza rezistență ucraineană și încă nu au preluat controlul asupra vreunui oraș ucrainean mașor, deși mii de soldați și civili au fost uciși. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că Rusia își regrupează, reaprovizionează și reconsolidează ofensiva în regiunea Donbas, menținând în același timp presiunea asupra Kievului și a altor orașe.

Kate Bedingfield, director de comunicare de la Casa Albă, le-a spus reporterilor că Rusia a făcut o „eroare strategică” și că lipsa raportărilor precise a condus la o „tensiune persistentă între Putin și conducerea sa militară”.

Dmitrii Peskov a respins poziția americană.

„Ei pur și simplu nu înțeleg ce se întâmplă la Kremlin, nu îl înțeleg pe președintele Putin, nu înțeleg mecanismul de luare a deciziei și nu înțeleg felul în care lucrăm”, a mai spus reprezentantul Kremlinului.

„Asta nu e doar păcat, ci provoacă anxietate. Pentru că o astfel de lipsă deplină de înțelegere – ea duce la decizii greșite, la decizii pripite care au consecințe foarte rele”, a continuat Peskov.

Urmăriți B1TV.ro și pe