Rusia transferă avioane de luptă rușeşti Su-30 în Belarus

Rusia transferă avioane de luptă rușeşti Su-30 în Belarus
Sursa Foto: Flickr.com

Pe aerodromul din Baranovici din Belarus au aterizat trei avioane de luptă ruseşti Su-30.

Ultimele aterizări ale avioanelor de luptă ale Forțelor Aerospațiale Ruse în Belarus au fost înregistrate pe la sfârșitul lunii martie, potrivit Agenţiei de presă RBC-Ucraina, cu referire la grupul de monitorizare Belaruski Gaiun.

Rusia transferă avioane de luptă rușeşti Su-30 în Belarus

„Astăzi, trei avioane de luptă multirol de tip Su-30SM ale Forțelor Aerospațiale Ruse au intrat în spațiul aerian al Belarus, care au aterizat pe aerodromul Baranovici.

Reamintim că ultimele zboruri efectuate de avioanele de luptă ruseşti între Rusia și Belarus au avut loc pe la sfârșitul lunii martie. În acel moment, avioanele plecau din țara noastră”, se specifică într-un comunicat.

Totodată, mai este menționat faptul că o parte dintre aeronavele ruse care au rămas în Belarus sunt folosite pentru instruirea de noi piloți ai Forțelor Aerospațiale Ruse.

Cel de-al doilea lot de avioane Su-30SM în Belarus era așteptată în luna octombrie

„Dar astăzi nu au sosit avioane de luptă din fabrică, noi, ci cele aflate în serviciul Forțelor Aerospațiale Ruse, cu numerele de înregistrare RF-81772, RF-81760 și RF-81758”, anunţă grupul de monitorizare.

În prezent, continuă pregătirile intense ale căilor ferate belaruse. De asemenea, Ministerul Apărării al Ucrainei a anunţat că Belarus pregătește locuri pentru a-i caza pe cei 20.000 de bărbaţi mobilizați din Rusia. Ei ar trebui să completeze unitățile Forțelor Armate Ruse, dislocate în Belarus, informează stiripesurse.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:51 - Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni
15:50 - Primăria Brașov, amendată după accidentul în lanț din zona Dârste
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:27 - Ambasadorul Emil Hurezeanu, despre aderarea la Schengen: Președintele Austriei are o opinie favorabilă României. Decizia finală aparține guvernului, iar semnalele nu sunt optimiste
15:11 - Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”
15:08 - Tudor Chirilă, replici dure la adresa lui Denis Roabes: „Știți cum e la fotbal? Când echipa joacă bine e meritul jucătorilor, când echipa nu joacă bine e vina antrenorului”
15:06 - Adrian Negrescu, despre „taxa pe soare”: E ca un fel de bomboană pe colivă în sectorul energetic. Virgil Popescu s-a pierdut în declarații. De fiecare dată când a fost vorba de energie, au fost măsuri ezitante (VIDEO)
14:59 - Dani Mocanu a făcut ravagii pe TikTok. Manelistul s-a filmat în timp ce își distrugea bolidul în valoare de 200.000 de euro