Rușii au golit bancomatele din Finlanda. O companie de ATM-uri a interzis retragerile de bani cu un card foarte popular în Rusia

Rușii au golit bancomatele din Finlanda. O companie de ATM-uri a interzis retragerile de bani cu un card foarte popular în Rusia
Foto: Pixabay.com

Rușii mai primesc o grea lovitură economică, pe fondul sancțiunilor occidentale fără precedent.Rețeaua de bancomate Nosto din Finlanda nu mai acceptă, începând de azi, retrageri de bani cu cardurile UnionPay, după ce rușii au golit ATM-urile de la granița de est a Finlandei, a anunțat compania bancară într-un comunicat.

Rușii au golit bancomatele

„În ultimele săptămâni, rușii au golit ATM-urile Nosto de la granița de est a Finlandei, în special în sud-estul Finlandei, uneori în doar câteva ore.

Înainte, ATM-urile aveau destule bancnote pentru o zi întreagă. În același timp, au fost folosite unele carduri internaționale nesupuse sancțiunilor pentru a retrage sume ajungâng până la zeci de mii de euro”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul companiei.

Numărul retragerilor de bani cu carduri China UnionPay, dar și valoare sumelor retrase a crescut de câteva sute de ori față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Rezervele noastre de bani și resursele pur și simplu nu au putut ține pasul cu aceste retrageri masive de cash. Sumele de bani retrase au fost atât de mari, încât este imposibil să fi fost scoase pentru cumpărături făcute de turiști ruși în Finlanda”, a mai menționat compania.

SUA impun noi sancțiuni în contextul invaziei ruse în Ucraina

SUA au impus o nouă rundă de sancțiuni, vizate fiind peste o mie de persoane și firme care au legătură cu invazia Rusiei în Ucraina.

Președintele Joe Biden a avut o reacție extrem de dură după discursul lui Vladimir Putin privind anexarea regiunilor ucrainene Zaporojie, Herson, Donețk și Lugansk. Biden a punctat că Putin și-a arătat disprețul față de toate națiunile pașnice ale lumii. El a mai spus că aceste acțiuni „nu au nicio legitimitate” și că SUA va îndemna întreega comunitate internațională să fie alături de poporul ucrainean cât va fi nevoie.

După decizia lui Putin de a anunța anexarea la Rusia a încă patru regiuni ucrainene (după Crimeea, în 2014), Statele Unite au impus un nou set de sancțiuni, de data aceasta vizând peste o mie de persoane și firme care au legătură cu invazia.

Urmăriți B1TV.ro și pe