Rușii susțin că au anihilat o celulă clandestină a organizației teroriste pe teritoriul peninsulei Crimeea

Rușii susțin că au anihilat o celulă clandestină a organizației teroriste pe teritoriul peninsulei Crimeea
Foto: Hepta/Sputnik.

Reprezentanții Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Federației Ruse susțin că au neutralizat un grup de șase teroriști pe teritoriul peninsulei Crimeea, ale căror activități erau supravegheate din Ucraina, scrie RIA Novosti.

Un grup de teroriști ar fi demascat de ruși

Potrivit serviciului de securitate, „teroriștii” au fost reținuți în Dzhankoy și Ialta. Toți aveau cetățenie rusă și erau membri ai organizației teroriste Hizb ut-Tahrir al-Islami.

Filiala din Crimeea a Hizb ut-Tahrir al-Islami recruta musulmani care trăiau în regiune în rândurile sale. Teroriștii răspândind și ideologia islamistă.

FSB a raportat că grupul a fost urmărit încă de atunci când se afla pe teritoriul Ucrainei. Împotriva deținuților au fost deschise dosare penale.

„Eforturile coordonate ale agenților FSB au anihilat o celulă clandestină a organizației teroriste care era formată din șase cetățeni ruși”, a raportat biroul de presă.

„S-a stabilit că, fiind coordonați de emisari Hizb ut-Tahrir aflați în Ucraina, aceștia au recrutat cetățeni musulmani din Rusia în cadrul unor întâlniri clandestine”, a precizat FSB.

Urmăriți B1TV.ro și pe