Şapte membri ai aceleiaşi familii, asasinaţi în estul Mexicului (VIDEO)

Şapte membri ai aceleiaşi familii, asasinaţi în estul Mexicului (VIDEO)
Foto: Hepta - Actionpress / XINHUA / 200911 [Policemen and Mexican Army soldiers guard the 35 bodies in Boca del Rio, Veracruz, Mexico, on Sept. 20, 2011. The bodies were found in two abandoned trucks on a highway in Veracruz on Tuesday.]

Şapte membri ai aceleiaşi familii au fost ucişi în estul Mexicului. Această țară se confruntă cu violenţe de amploare legate în principal de traficul de droguri, iar președintele Andres Manuel Lopez Obrador e tot mai criticat pentru că insistă că violenţa nu se combate cu violenţă.

7 persoane, membri ai aceleiași familii, uciși în Mexic

Trei femei și patru bărbați, din care un minor, au fost găsiți morți, duminică, în statul Veracruz, unul din cele mai afectate de violenţă, informează AFP.

Toți fac parte din aceeași familie, care e proprietară a unui lanţ de măcelării, a spus o sursă din Garda naţională.

Mexicul se confruntă cu violențe de amploare

Violențele din Mexic au făcut circa 340.000 de victime din decembrie 2006. Fostul preşedinte Vicente Calderon a lansat un război total împotriva traficanţilor de droguri, care, însă, s-au radicalizat și mai mult și s-au înarmat mai tare.

12.737 de asasinate s-au înregistrat numai în perioada ianuarie – mai 2022.

„Suntem convinşi că nu putem înfrunta violenţa cu violenţă”, insistă actualul președinte, Andres Manuel Lopez Obrador, care vrea să atace principalele cauze ale violenței – sărăcia și șomajul.

Dar strategia lui e criticată mai ales după uciderea a doi iezuiţi, în urmă cu 10 zile, în munţii din statul Chihuahua. Tragedia a fost deplânsă și de Popa Francisc, el însuși iezuit.

„E timpul să revizuim strategiile de securitate care sunt pe cale de a eşua”, a reacţionat Conferinţa episcopală.

Aceasta a cerut guvernului să asculte de întreaga societate și să lanseze un „dialog național” pentru pace.

„Nu e util să negăm realitatea”, a insistat Conferinţa episcopală.

Urmăriți B1TV.ro și pe