Scriitorul Stephen King despre Trump: „Un sociopat care a încercat să răstoarne democraţia americană”

Scriitorul Stephen King despre Trump: „Un sociopat care a încercat să răstoarne democraţia americană”
Foto: Hepta/Zuma Press / Al Grillo.

Stephen King şi-a exprimat în cuvinte extrem de dure opinia despre fostul preşedinte SUA Donald Trump, într-un recent interviu pentru The Sunday Times.

Autorul celebrelor romane „It” şi „The Shining”, susţine despre fostul preşedinte al SUA că „a fost un preşedinte îngrozitor şi este o persoană îngrozitoare”.

King despre dreapta politică: „nu sunt fascişti”

„Cred că s-a implicat într-un comportament criminal şi, cu siguranţă, am simţit că era un sociopat care a încercat să răstoarne democraţia americană nu din vreo dorinţă politică proprie, ci pentru că nu putea admite că a pierdut” a mai adăugat scriitorul pe acelaşi subiect.

Întrebat despre ascensiunea mişcărilor patriotice în SUA, S.King a spus: „Există o dreapta puternică, o dreapta politică în America şi au o portavoce în unele mass-media. Nu sunt fascişti, dar sunt nişte extremişti duri. Ei sunt cu siguranţă cei care neagă schimbările climatice, aşa că aceasta este o problemă reală”.

Printre cei mai prolifici autori

Stephen King are în palmares 64 romane.

A intrat în librării cu „Carrie” în 1974, vândută în peste 350 de milioane de exemplare, de-a lungul unei cariere de 50 de ani. Cea de-a 65-a sa carte, „Fairy Tale”, va fi publicată în septembrie.

Despre ultima din lista sa, a declarat în timpul interviului citat: „Ceea ce am crezut că mi-ar plăcea să fac a fost să scriu o lectură extraordinară. Ideea a fost că aş face ceva care să mă facă fericit şi să mă îndepărteze de COVID şi Trump, de politică şi de orice altceva în care m-aş prăbuşi în fiecare zi. Cam aşa s-a întâmplat”.

Urmăriți B1TV.ro și pe