Serghei Lavrov: Occidentul a declarat război hibrid total Rusiei. Toată lumea va suporta consecințele

Serghei Lavrov: Occidentul a declarat război hibrid total Rusiei. Toată lumea va suporta consecințele
Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, acuză Occidentul că a declarat război hibrid total țării sale. Sursă foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Moscova continuă seria amenințărilor drept reacție la solidaritatea și sprijinul oferit de Occident Ucrainei, țară pe care Rusia a invadat-o. Asta în contextul în care NATO e pe punctul de a se extinde cu încă doi importanți membri – Finlanda și Suedia, Uniunea Europeană pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei, iar Statele Unite – un ajutor masiv de 40 de miliarde de dolari Ucrainei.

Lavrov amenință lumea. Iar

Sâmbătă, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a susținut că Occidentul a declarat „un război hibrid total” țării sal,e fiind greu de estimat cât va dura acesta.

El a mai susținut că toată lumea va avea de suportat consecințele acestui război, informează Reuters.

Ministrul rus a mai ținut să precizeze că eforturile Occidentului de a izola Rusia vor fi fără rezultat.

Rusia, eșec pe linie de la declanșarea războiului în Ucraina

Reacția lui Serghei Lavrov vine în contextul în care Rusia nu a înregistrat nici măcar un singur succes notabil pe front în cele aproape trei luni de când a declanșat războiul. Asta deși se aștepta la ocuparea totală a Ucrainei în trei zile.

Mai mult, Occidentul s-a solidarizat cu Ucraina și i-a trimis și continuă să-i trimită sprijin umanitar și militar consistent. Iar Rusiei i-a impus sancțiuni fără precedent, care produc efecte inclusiv pe câmpul de luptă.

Un nou eșec a înregistrat Rusia săptămâna aceasta, când Finlanda a anunțat că va solicita aderarea la NATO. Suedia îi calcă pe urme. Astfel, Vladimir Putin nu doar că nu a reușit să spargă solidaritatea occidentală, dar a apropiat și mai mult alianța defensivă de granițele sale.

Urmăriți B1TV.ro și pe