Sistemul Autopilot al mașinilor Tesla este investigat de autoritățile americane

Sistemul Autopilot al mașinilor Tesla este investigat de autoritățile americane
Sursa imaginii: Denis Courtine / Le Parisien

Îngrijorările legate de Autopilot-ul Tesla sunt investigate de Comisia Federală pentru Comerț (FTC) a SUA.

Doi senatori americani au solicitat investigațiile

În august, senatorii Ed Markey și Richard Blumenthal au cerut FTC să investigheze Tesla, reclamând că producătorul auto ar fi indus în eroare consumatorii și ar fi pus în pericol publicul prin comercializarea sistemelor sale Autopilot despre care ar fi spus că sunt complet autonome.

Elon Musk, CEO Tesla

O investigație a FTC ar putea duce la un proces prin care să forțeze compania să schimbe modul în care descrie capacitățile Autopilot. Acest lucru ar putea afecta reputația Tesla.

Scrisoarea celor doi senatori din august a venit la scurt timp după ce Administrația Națională pentru Siguranța Transporturilor pe Autostrăzi (NHTSA) a deschis o anchetă privind funcția Autopilot Tesla și accidentele în care au fost implicate vehiculele.

14 oameni au murit în cele 35 de accidente în care au fost implicate mașinile Tesla în SUA

NHTSA a deschis investigații speciale în cazul a 35 de accidente din 2016 în care au fost implicate vehicule Tesla despre care se suspectează că ar fi folosit sisteme avansate de asistență pentru șoferi precum Autopilot. Până în prezent, au fost raportate 14 decese în aceste incidente, incluzând cele trei persoane care și-au pierdut viața într-un accident din California, luna trecută.

Într-o scrisoare din 2018, NHTSA a declarat că Tesla a făcut „declarații înșelătoare” cu privire la ratingul de siguranță de cinci stele al Tesla Model 3. Agenția a cerut FTC să investigheze dacă afirmațiile Tesla au constituit „acte sau practici neloiale sau înșelătoare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe