Tesla a livrat aproape 1 milion de vehicule electrice în 2021

Tesla a livrat aproape 1 milion de vehicule electrice în 2021
Foto: Charlie Deets, Unsplash

Succesul Tesla în 2021 a continuat până la sfârșitul anului. Compania a dezvăluit că a livrat 936.172 de mașini electrice în 2021, dintre care aproximativ 308.600 în trimestrul al patrulea. Deși aceasta nu este cifra magică de 1 milion de autoturisme la care ar fi sperat compania, este aproape dublul față de cele 499.550 de mașini Tesla pe care le-a oferit clienților în 2020, informează Engadget.

Vânzări record pentru Tesla în ciuda crizei de cipuri

Anul trecut nu a fost unul prolific pentru Model S și Model X. Livrările acestor vehicule electrice au scăzut cu mai mult de jumătate în 2021, de la 57.039 de mașini, la 24.964. Totuși, acesta nu a fost un șoc complet, deoarece mulți clienți au vrut (sau au trebuit) să aștepte renovările Modelelor S și ​​X care nu erau programate să fie livrate până în primăvară.

Cifra de livrare este semnificativă, având în vedere criza de cripuri care a afectat industria auto și chiar a determinat Tesla să livreze unele mașini fără porturi USB. De asemenea, compania este gata să continue să crească, atât prin lansarea planificată a Cybertruck în 2022, dar și prin intermediul noilor fabrici din zonele Austin și Berlin.

Tot mai multe autovehicule Tesla sunt rechemate în service

Această traiectorie nu este însă garantată. Tesla a avut un 2021 mixt, care a inclus întârzieri ale produselor (inclusiv Cybertruck), creșteri treptate de preț și o serie de retrageri, inclusiv una în decembrie care a vizat jumătate de milion de vehicule cu defecte ale camerei și portbagajului. Există îngrijorări că reputația tot mai mare a Tesla pentru problemele legate de calitatea construcției ar putea pune în greutate compania.

Acest lucru exclude și amenințările concurentiale – Tesla va trebui să respingă F-150 Lightning de la Ford , Cadillac Lyriq , Mercedes EQA și alte vehicule electrice de la rivalii de renume.