Soția lui Joe Biden şi-a cerut scuze după ce i-a comparat pe hispanici cu un fel de mâncare. „Nu suntem tacos”

Soția lui Joe Biden şi-a cerut scuze după ce i-a comparat pe hispanici cu un fel de mâncare. „Nu suntem tacos”
Sursa Foto: Hepta/ Christina Horsten

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, şi-a cerut scuze marţi după ce a avut o formulare nepotrivită prin care i-a comparat pe hispanici cu „tacos”, un fel de mâncare mexicană, conform AFP și Agerpres.

„Prima Doamnă îşi cere scuze, cuvintele sale doreau doar să exprime admiraţia şi dragostea sa sinceră pentru comunitatea latino”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt a Primei Doamne a SUA, Michael LaRosa, conform sursei citate.

Soția lui Joe Biden şi-a cerut scuze după ce i-a comparat pe hispanici cu un fel de mâncare

În cadrul unui discurs pe care l-a ținut luni în Texas, soţia lui Joe Biden a lăudat „diversitatea” populaţiei americane de origine hispanică, „la fel de diferită ca «bodegas» din Bronx, la fel de frumoasă ca florile din Miami, la fel de unică precum tacos la micul dejun în San Antonio”.

De asemenea, pe lângă comparația cu „tacos”, care a adus imediat reacţii negative, Jill Biden a pronunţat greşit şi cuvântul „bodegas”. „Nu suntem tacos”, a reacţionat Asociaţia Naţională a Jurnaliştilor Hispanici, cu sediul la Washington. „Nu ne reduceţi la stereotipuri”, a adăugat asociaţia.

Tacos este un fel de mâncare tradiţională mexicană, care constă din mici tortilla pe bază de porumb sau grâu, la care se adaugă diferite umpluturi.

Critici aduse la adresa Primei Doamne a SUA

Nu au ezitat să apară nici critici în acest sens, iar mai mulți deputaţi conservatori au criticat-o pe Jill Biden, susținând că  dacă exista o astfel de gafă din partea republicană, mass-media progresiste s-ar fi dezlănţuit.

„Nu este de mirare că hispanicii fug din Partidul Democrat!”, a spus Andy Biggs, deputat din statul Arizona.

Obiectivul deplasării lui Jill Biden în Texas avea în vedere curtarea electoratului hispanic,  care reprezintă o componentă importantă pentru votul democrat. Conform unui recent sondaj Quinnipiac, timp de un an, sprijinul pentru Joe Biden a scăzut de la 55% la 26% printre alegătorii de origine hispanică, conform sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:32 - Din mesajul Ursulei von der Leyen a fost eliminat fragmentul cu bilanțul deceselor civile și militare din Ucraina. Pe contul de Twitter al președintei Comisiei Europene a fost postat un nou mesaj video
19:00 - Franța, campioana mondială, a fost răpusă de Tunisia! Danemarca, eliminată din competiție! Grupa D s-a încheiat cu două surprize uriașe
18:35 - Pele a fost transportat la spital! Care ar fi starea fostului mare fotbalist și ce a spus fiica sa
18:13 - Angel Tîlvar (MApN): Ziua Națională va găsi aproximativ 480 de militari români în misiuni și operații externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU și misiuni de tip coaliție
17:56 - Meghan Markle a fost amenințată cu moartea când încă era membră activă a familiei regale britanice, susține Poliția din Londra: „Am avut echipe care au făcut cercetări”
17:55 - O ucraineancă şi-a găsit sfârşitul în judeţul Vâlcea. S-a spânzurat după ce a aflat că şi-a pierdut soţul şi fiul pe front
17:36 - Incendiu puternic la o fabrică de mobilă din Cehu Silvaniei, județul Sălaj (FOTO)
17:25 - Comisia Europeană își menține propunerea de suspendare a 7,5 miliarde euro din fondurile europene ale Ungariei: „Există în continuare un risc pentru bugetul UE”
17:21 - O celebră fântână din Roma va fi iluminată în culorile drapelului României pe 1 Decembrie
16:56 - Coaliția de guvernare din Italia a retras amendamentul care ar fi permis și în 2023 furnizarea de armament către Ucraina fără aprobarea parlamentului