SUA impune noi sancţiuni împotriva Rusiei, vizând sectorul tehnologic: „Armata rusă depinde de tehnologii occidentale”

SUA impune noi sancţiuni împotriva Rusiei, vizând sectorul tehnologic: „Armata rusă depinde de tehnologii occidentale”
SUA constituie noi sancţiuni împotriva Rusiei, vizând sectorul tehnologic: „Armata rusă depinde de tehnologii occidentale”. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Pete Marovich

Joi, Statele Unite ale Americii au înștiințat suplimentarea sancțiunilor împotriva Rusiei, de data aceasta vizând sectorul tehnologic, între care şi cel mai important fabricant rus de semiconductori, cu scopul declarat de a împiedica ocolirea sancţiunilor occidentale, potrivit AFP.

„Armata rusă depinde de tehnologii occidentale cheie pentru funcţionarea bazei sale industriale de apărare”

Departamentul american al Trezoreriei a comunicat că vizează „21 de entităţi şi 13 indivizi în cadrul represiunii sale împotriva reţelelor de ocolire a sancţiunilor impuse Kremlinului şi companiilor tehnologice, care joacă un rol determinant în maşina de război a Federaţiei Ruse”.

Printre obiectivele acestei noi slave de sancțiuni se află și compania Serniya Engineering, fiind acuzată că s-ar afla în centrul unei reţele create pentru a ocoli sancţiunile impuse de ţările occidentale.

„Acţiunile de astăzi demonstrează angajamentul guvernului american de a contracara ocolirea sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei”, a precizat Departamentul Trezoreriei.

Washingtonul a sancţionat de asemenea compania Mikron, „cel mai mare fabricant de cipuri din Rusia” care, subliniază Departamentul Trezoreriei, „exportă peste 50% din microelectronica rusă”.

„Vom continua să vizăm maşina de război a lui Putin”

„Armata rusă depinde de tehnologii occidentale cheie pentru funcţionarea bazei sale industriale de apărare”, precizează Trezoreria.

De asemenea, Biroul de control al bunurilor străine al Departamentului Trezoreriei vizează principalele companii tehnologice ruseşti care permit războiul ilegal al lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei. Aceste măsuri vor împiedica mai mult accesul Rusiei la tehnologia occidentală şi la sistemul financiar internaţional.

„Vom continua să vizăm maşina de război a lui Putin cu sancţiuni sub toate formele, până când acest război nebunesc se va încheia”, a declarat secretarul Trezoreriei, Janet Yellen.

Washingtonul a vizat deja cu sancţiuni industria rusă de apărare, iar secretarul adjunct al Trezoreriei a transmis marţi că „alte sectoare esenţiale pentru capacitatea Kremlinului de a face să funcţioneze maşina sa de război” vor fi luate în considerare.

Urmăriți B1TV.ro și pe