SUA intenționează să dubleze producția de Javelin din cauza războiului din Ucraina

SUA intenționează să dubleze producția de Javelin din cauza războiului din Ucraina
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA

Compania Lockheed Martin, care produce sisteme antitanc Javelin, planifică să crească producția de rachete. Decizia vine în contextul războiului ruso-ucrainean. Anunțul a fost făcut de managerul gigantului, James Tyclet, în cadrul unui interviu pentru CBS News.

Washingtonul oferă asistența militară

Potrivit acestuia, după începerea unui război pe scară largă al Federației Ruse împotriva Ucrainei, cererea la Javelin a crescut semnificativ.

Tyclet observă că cererea a crescut și din cauza pericolului care vine din partea Chinei.

În acest sens, Lockheed Martin planifică să crească producția de rachete antitanc Javelin pentru văduvă – de la 2100 la 4000 pe an.

SUA ajută în mod activ Ucraina în lupta împotriva ocupanților ruși. Washingtonul oferă ajutor militar în valoare de milioane de dolari.

Așadar, pe 14 aprilie, președintele Joe Biden a anunțat că Washingtonul va oferi asistență militară Kievului pentru încă 800 de milioane de dolari.

Stocurile s-au epuizat

Totodată, site-ul Departamentului de Apărare al SUA indică faptul că pachetul de ajutor conține 18 obuziere de 155 mm, 40.000 de muniții, 500 de rachete antitanc Javelin, 200 de transportoare blindate M113, 300 drone Switchblade, 11 elicoptere Mi-17, 10 stații radar de recunoaștere de artilerie AN /TPQ-36, două radare remorcate AN/MPQ-64.

Pe 14 aprilie, CNN a raportat că stocurile de sisteme antitanc Javelin din Statele Unite au început să se epuizeze, iar cele mai multe dintre ele au fost trimise în Ucraina pentru a lupta împotriva forțelor Federației Ruse.

Urmăriți B1TV.ro și pe