SUA: Pierderile Rusiei s-ar fi dublat în ultima săptămână. 90% din puterea de luptă, pregătită pentru utilizare, se află în Ucraina

SUA: Pierderile Rusiei s-ar fi dublat în ultima săptămână. 90% din puterea de luptă, pregătită pentru utilizare, se află în Ucraina
Foto: Hepta.ro

SUA estimează să pierderile Rusiei s-au dublat în ultima săptămână, iar 90% din puterea de luptă pregătită de utilizarea a Federației se află acum în Ucraina, după cum a precizat un înalt oficial al apărării din State, pentru CNN.

SUA estimează că Rusia nu ar mai deține „câteva sute de vehicule cu utilizări diferite și de diferite dimensiuni”, dar au precizat că nu știu dacă acele vehicule au fost capturate, distruse sau abandonate.

Pierderile Rusiei s-ar fi dublat în ultima săptămână de război în Ucraina

Marți, SUA a estimat că aproximativ 10% din activele militare ale Rusiei, utilizate în invazia din Ucraina, sunt în prezent dispărute, distruse sau inoperabile, potrivit sursei citate mai sus.

Printre echipamentele pierdute s-ar număra: tancuri, avioane, artilerie și altă tehnică militară. Cantitatea ar fi aproape dublă față de pierderile raportate de postul american de televiziune săptămâna trecută. La acel moment se estima că Rusia pierduse între 3% și 5% din activele militare.

Directorul CIA spune că invazia Rusiei în Ucraina a fost mult sub așteptările lui Vladimir Putin.

Cât ar fi pierdut Rusia în războiul din Ucraina

Ministerul rus al Apărării a anunțat, săptămâna trecută, că au fost uciși 498 de soldați ruși și aproape 1.600 au fost răniți. Cifrele exacte cu privire la pierderile înregistrate în ambele tabere sunt greu de calculat și găsit, după cum precizează sursa citată mai sus.

Agenției de Informații pentru Apărare din SUA a estimat că decesele rușilor ar fi crescut între 2.000 și 4.000, după cum a precizat generalul Scott Berrier.

În cele 14 zile de război, aproape 12.000 de soldați ruși ar fi murit sau ar fi fost răniți. Totodată, militarii ucraineni ar fi reușit, de la începutul războiului, să distrugă: 317 tancuri; 1.070 vehicule blindate; 120 sisteme de artilerie; 56 de lansatoare multiple de rachete; 28 de mijloace de apărare aeriană; 49 de aeronave; 81 elicoptere; 482 de vehicule; 2 nave / bărci și 7 drone.

Antony Blinken, convins de faptul că Putin va eșua

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken spune că este convins de faptul că Putin va eșua în războiul din Ucraina. Acesta susține că este convins de faptul că „Rusia va suferi o înfrângere strategică”, informează sursa citată mai sus.

Așa cum am mai spus, poți câștiga o bătălie, dar asta nu înseamnă că câștigi războiul, dimpotrivă. Poți lua un oraș, dar nu poți lua inimile și mințile oamenilor săi, iar ucrainenii demonstrează asta în fiecare zi”, a spus Blinken la o conferință de presă la Departamentul de Stat, alături de omologul său britanic, secretarul de externe Liz Truss.

Blinken spune că Putin va dori să instaleze un Guvern marionetă în Ucraina, însă este de părere că cetățenii nu vor fi niciodată de acord cu asta, iar impunerea acestuia prin forțe militare va fi „o mizerie lungă și sângeroasă, din care Rusia va continua să sufere grav”.

Urmăriți B1TV.ro și pe