Un francez a supraviețuit 16 ore prins în interiorul unei nave, răsturnate în Oceanul Atlantic

Un francez a supraviețuit 16 ore prins în interiorul unei nave, răsturnate în Oceanul Atlantic
Foto: Facebook/Salvamento Marítimo.

Un francez în vârstă de 62 de ani a supravieţuit timp de 16 ore într-o bulă de aer formată în interiorul ambarcaţiunii sale răsturnate în Oceanul Atlantic înainte de a fi salvat de scafandrii pazei de coastă spaniole în cadrul unei operaţiuni descrisă de aceştia ca ”aproape imposibilă”, informează Reuters, citat de agerpres.

Ambarcațiunea Jeanne Solo Sailor a transmis semnalul SOS

Potrivit sursei citate, Ambarcaţiunea Jeanne Solo Sailor, cu o lungime de 12 metri, a transmis un semnal SOS luni la ora 20:23 de la o distanţă de 22 de kilometri faţă de Sisargas Islands în largul provinciei Galicia din nord-vestul Spaniei, a precizat paza de coastă. Potrivit datelor de monitorizare, ambarcaţiunea ridicase ancora din capitala portugheză Lisabona în dimineaţa zilei anterioare.

În timp ce o ambarcaţiune de salvare cu cinci scafandri la bord a fost trimisă în larg, unul dintre cele trei elicoptere mobilizate pentru a asista operaţiunea de căutare a localizat barca răsturnată.

Un scufundător a inspectat coca ambarcaţiunii pentru a căuta semne de viaţă, iar bărbatul aflat înăuntru, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a răspuns la bătăile scafandrului în scheletul navei ciocănind la rândul său din interior.

Întrucât marea era prea agitată pentru a demara operaţiunea de salvare chiar în acel moment, salvatorii au montat balize gonflabile pe ambarcaţiune pentru a o împiedica să se scufunde şi mai mult şi au aşteptat până dimineaţă.

Francezul a fost transportat cu un elicopter la spital

Doi scafandri au înotat dedesubtul bărcii pentru a ajuta navigatorul să iasă la suprafaţă, pe care l-au găsit echipat cu un combinezon de salvare din neopren şi scufundat în apă până la genunchi.

Vicente Cobelo, membru al echipei pentru operaţiuni speciale a pazei de coastă, a declarat pentru un post local că bărbatul a sărit singur în apa îngheţată şi a înotat pe sub ambarcaţiune pentru a ajunge la suprafaţa apei.

”Din propria iniţiativă, a intrat în apă şi a înotat afară ajutat de scafandri, care au trebuit să-l împingă întrucât i-a fost greu să iasă la suprafaţă în costum”, a spus el.

Bărbatul a fost transportat cu un elicopter la spital pentru verificări medicale, dar a fost externat la scurt timp întrucât nu au fost descoperite probleme, relatează agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe