Varianta rusească a marilor branduri de răcoritoare: CoolCola, Fancy și Street, în loc de Coca-Cola, Fanta și Sprite

Varianta rusească a marilor branduri de răcoritoare: CoolCola, Fancy și Street, în loc de Coca-Cola, Fanta și Sprite
Varianta rusească a marilor branduri de răcoritoare. Sursa: Twitter/@luca_santarelli

Un producător rus de băuturi a dezvăluit o nouă gamă de băuturi răcoritoare pentru a înlocui mărcile emblematice care au părăsit piața rusă, în urma invaziei sale în Ucraina. În loc de Coca-Cola, Fanta și Sprite, rușii vor putea alege dintre CoolCola, Fancy și Street, a anunțat luni producătorul rus de băuturi Ochakovo, potrivit The Moscow Times.

Cele trei mărci globale de sucuri au lipsit în mare măsură de pe rafturile rusești de când compania Coca-Cola și-a suspendat activitatea în Rusia în luna martie. În timp ce produsele Coca-Cola încă se găsesc în magazine, prețurile au crescut cu aproximativ 200%.

Varianta rusească a marilor branduri de răcoritoare

CoolCola are „gustul renumit de cola”, a scris Ochakovo. Între timp, sticlele companiei, respectiv Fancy, cu aromă de portocale, și Street, cu aromă de lămâie-lime, imită schemele de culori ale brandurilor Fanta și Sprite.

Înființată în Uniunea Sovietică în 1978, Ochakovo produce în mare parte băuturi tradiționale rusești, cum ar fi cvas și medovukha. Firma nu este singura companie care a încercat să valorifice suspendarea activității Coca-Cola de pe piața rusă.

McDonald’s, Coca Cola și Starbucks s-au retras din Rusia

Sub presiunea publică, McDonald’s şi alte câteva multinaţionale americane au luat decizia să suspende operațiunile în Rusia. Companiile s-au confruntat cu un boicot pe rețelele de socializare, #BoycottCocaCola fiind o tendință pe Twitter în acea perioadă.

Aproximativ 280 de companii importante și-au anunțat retragerea din Rusia. Aceasta decizie a fost comunicată și de Coca-Cola și Pepsi.

„Inimile noastre sunt alături de oamenii care suferă efecte de neconceput ale acestor evenimente tragice din Ucraina”, se arată într-un comunicat al Coca-Cola.

Starbucks, cu 130 de cafenele în Rusia, și-a suspendat activitatea și nu va mai livra produse în țară. Compania  „a acceptat să suspende imediat operaţiunile din magazine şi va oferi sprijin celor aproape 2.000 de angajaţi care depind de Starbucks pentru a trăi”, a declarat directorul general al lanţului de cafenele, Kevin Johnson.

Urmăriți B1TV.ro și pe