Visul liderului de la Kremlin a fost năruit. Vladimir Putin a vrut să „conducă lumea” cu o armata invincibilă de roboți

Visul liderului de la Kremlin a fost năruit. Vladimir Putin a vrut să „conducă lumea” cu o armata invincibilă de roboți

Un expert a transmis că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a suferit un eșec major cu privire la planul său de a „deveni conducătorul lumii”, potrivit DailyStar.

De asemenea, în anul 2017, expertul a susținut că oricine câștigă cursa înarmării care să conțină inteligență artificială (AI) ar putea domina la nivel global, creând o armată care ar fi invincibilă.

Visul lui Putin de a „conduce lumea” cu o armata invincibilă de roboți de ultimă generație, năruit

Se pare că lideraul de la Kremlin s-a arătat interesat de această afirmație, investind sume importante pentru dezvoltarea inteligenței artificiale, însă în prezent speranțele acestuia au fost năruite de la invazia Ucrainei în februarie, scrie sursa citată.

Potrivit expertului AI și investitorului Solidus AI Tech , Herbert Sim, în ciuda faptului că Rusia a făcut progrese în crearea propriului hardware AI, multe dintre aceste tehnologii sunt dependente de Occident.

Cu toate acestea, de la invazie, producătorii occidentali de microcipuri, inclusiv Nvidia și AMD, au încetat să-și vândă produsele în Rusia.
Fără ca această tehnologie să intre în țară, evoluțiile din Rusia în sectorul AI s-au blocat cel mai probabil.

„Producătorii de arme rusești precum Kalașnikov se laudă cu un robot care ar putea intrat în dotarea armatei, dar dacă ar avea un sistem AI complet autonom, am fi auzit despre el”, a transmis Herbert Sim.

Urmăriți B1TV.ro și pe