Viza nu va asigura intrarea rușilor în Ucraina: vor trebui îndeplinite cinci criterii

Viza nu va asigura intrarea rușilor în Ucraina: vor trebui îndeplinite cinci criterii
Foto: Ukrainskaia Pravda

Serviciul de Grăniceri de Stat este pregătit să verifice cetățenii ruși care intenționează să intre în Ucraina după introducerea regimului de vize de la 1 iulie , însă viza nu este o garanție de o sută la sută pentru trecerea frontierei, notează Pravda.

Informația a fost oferită de purtătorul de cuvânt al Serviciul de Grăniceri de Stat, Andriy Demchenko.

„Din cauza agresiunii militare pe scară largă a Rusiei împotriva Ucrainei, indicatorii (trecerea frontierei de către ruși) au scăzut la un nivel critic de facto”

Din cauza războiului, toate punctele de control cu ​​Rusia și Belarus și segmentul transnistrean al graniței cu Moldova au fost închise de la sfârșitul lunii februarie .

Cele 5 criterii

Procedura de eliberare a vizelor va fi supravegheată de Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei. De asemenea, purtătorul de cuvânt a subliniat că viza nu va garanta cetățenilor ruși trecerea frontierei.

Conform legislației ucrainene privind controlul la frontieră, acest lucru este influențat de 5 criterii pe care străinii trebuie să le îndeplinească: prezența unui pașaport valabil, lipsa de informații cu privire la restricțiile de intrare la agențiile de aplicare a legii din Ucraina, viză, securitate financiară suficientă pentru planificarea șederea și întoarcerea și confirmarea scopului călătoriei.

„Dacă unul dintre străini nu îndeplinește una dintre aceste cerințe, chiar dacă are viză, acestor persoane li se poate interzice intrarea în țara noastră”, a spus Demcenko.

Vizele vor fi verificate de polițiștii de frontieră prin portalul „e-Visas”. Falsificarea documentului va fi pedepsită cu interzicerea intrării pe teritoriul Ucrainei pentru un termen de 3 ani.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe