Vladimir Putin, pe fondul războiului de agresiune pe care l-a lansat: Vreau să fie clar, restabilirea relațiilor dintre Rusia și Ucraina este inevitabilă

Vladimir Putin, pe fondul războiului de agresiune pe care l-a lansat: Vreau să fie clar, restabilirea relațiilor dintre Rusia și Ucraina este inevitabilă
Foto: Hepta.ro / DPA Images

Restabilirea relațiilor dintre Rusia și Ucraina este „inevitabilă”, a declarat președintele rus Vladimir Putin, vineri, la o sesiune plenară în cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, potrivit CNN.

„Vreau să fie clar, restabilirea relațiilor este inevitabilă”, spune Vladimir Putin

„Pornim de la faptul că mai devreme sau mai târziu situația se va normaliza și suntem interesați de prosperitate pentru toți vecinii noștri, așa că asta e inevitabil”, a declarat președintele Rusiei, comentând posibilia aderare a Ucrainei la UE.

„Vreau să fie clar, restabilirea relațiilor este inevitabilă”, a insistat Vladimir Putin.

CNN scria în această lună că oficialii SUA s-au întâlnit în mod regulat cu omologii lor din Marea Britanie și UE pentru a discuta despre posibile cadre pentru un armistițiu și pentru încheierea războiului din Ucraina printr-un deznodământ negociat, spun multiple surse familiare cu tratativele.

Oficialii respectivi au precizat pentru CNN că există o îngrijorare tot mai mare că, dacă rușii și ucrainenii nu revin la masa negocierilor pentru a încerca să ajungă la un acord, războiul se va prelungi – poate chiar pe o perioadă de câțiva ani.

Deocamdată este neclar dacă discuțiile se vor materializa sub forma unor eventuale discuții de pace. Administrația Biden încă nu vede o perspectivă reală pentru vreo soluție diplomatică sau vreun armistițiu prea curând, iar doi oficiali NATO au menționat că văd un apetit de negociere destul de scăzut în tabăra ucraineană – în parte, deoarece campania militară brutală a Rusiei și nenumăratele sale încălcări ale drepturilor omului au distrus susținerea populară pentru orice fel de concesie în fața Moscovei.

În plus, și Rusia s-a arătat prea puțin interesată de organizarea unor discuții serioase, spun oficialii.

Cucerirea întregului Donbas ar putea fi un moment în care Rusia să își declare victoria și să stopeze conflictul, spunea col. Ion Petrescu, analist militar, joi seară, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

„Cucerirea întregului Donbas ar putea fi un moment în care Rusia să își declare victoria și să stopeze conflictul, pentru că i-ar conveni – două republici consolidate, cele recunoscute, și deja în republica populară separatistă Donețk s-a anunțat intenția unui referendum de unificare cu Federația Rusă, stabilizarea situației la nord de Crimeea, unde ar mai urma să apară două republici populare cu capitale la Harkov și Zaporojie care bineînțeles că, dincolo de acordarea cetățeniei ruse și a pensiilor în ruble, care a început inclusiv în orașul Mariupol, și ele s-ar unifica cu Federația Rusă”, explica Ion Petrescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe