Volodimir Zelenski a criticat Israelul pentru că nu a impus sancţiuni Rusiei: „E o chestiune de valori”

Volodimir Zelenski a criticat Israelul pentru că nu a impus sancţiuni Rusiei: „E o chestiune de valori”
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reproșat Israelului că nu aplică sancțiuni Rusiei. Foto: Hepta - Zuma Press / Pavlo_bagmut

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat Israelul, într-un discurs susținut prin videoconferință chiar în faţa studenţilor Universităţii ebraice din Ierusalim, pentru faptul că nu a impus sancțiuni Rusiei. Zelenski a precizat că e recunoscător poporului israelian pentru sprijinul oferit, dar nu vede aceeași implicare din partea guvernului israelian. Liderul de la Kiev a subliniat că impunerea de sancțiuni Rusiei e o chestiune de morală.

Zelenski reproșează Israelului că nu a impus sancțiuni Rusiei

„Impunerea de sancţiuni Rusiei e o chestiune de valori. Multe state europene sunt de partea noastră împotriva agresiunii ruse, dar, din păcate, nu vedem Israelul alăturându-se” sancţiunilor, a declarat Zelenski, potrivit AFP.

Președintele Ucrainei a mai susținut că e „recunoscător poporului israelian”, dar „am fi vrut să primim și sprijinul guvernului vostru”.

Zelenski a mai spus că la „5 minute” de sediul preşedinţiei ucrainene e casa în care a copilărit fostul prim-ministru israelian Golda Meir: „Vă rog, amintiţi-vă cât de legate sunt istoriile noastre, cât de strânse sunt relaţiile noastre”

„De ce există o proastă comunicare, o neînţelegere cu reprezentanţii guvernului vostru? Nu ştiu”, le-a mai spus Zelenski studenților.

Zelenski, discurs în parlamentul israelian: Alegerea vă aparține și trebuie să trăiți cu ea

În martie, Volodimir Zelenski a susținut un discurs prin videoconferință în fața Parlamentului israelian, în care a cerut Israelului să „facă o alegere” şi să susţină Ucraina furnizându-i armament.

Acesta a precizat atunci că Israelul are cea mai bună apărare antiaeriană din lume și „puteți cu siguranță să ajutați poporul nostru, să salvați viețile ucrainenilor”.

„Ne întrebăm de ce nu putem să primim arme de la voi, de ce Israelul nu a impus sancțiuni puternice Rusiei sau nu pune presiune asupra afacerilor rusești. Oricum ar fi, alegerea vă aparține, fraților și surorilor, și atunci trebuie să trăiți cu răspunsul vostru, poporul lui Israel”, le-a mai spus Zelenski parlamentarilor israelieni.

Urmăriți B1TV.ro și pe