Volodimir Zelensky despre politica actuală a Chinei: „Suntem mulțumiți de acest status quo”

Volodimir Zelensky despre politica actuală a Chinei: „Suntem mulțumiți de acest status quo”
Foto: Instagram

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se declară mulțumit de politica Chinei în situația actuală, problema războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Mențiunea a fost făcută în cadrul unei sesiuni online, în cadrul „Mic dejun ucrainean” la forumul economic de la Davos, informează UNIAN.

La întrebarea despre poziția Chinei față de Rusia și rolul ei în decizia Federației Ruse de a pune capăt războiului, Zelensky a menționat: „Nu sunt sigur că China va face asta”.

Va face sau nu China pași spre Ucraina

Din punctul de vedere al președintelui, China a ales politica de status quo în această chestiune și, potrivit lui, Ucraina este mulțumită de această alegere.

„Acest lucru este mai bine decât să ajut Federația Rusă… Aș vrea să cred că China nu va urma o politică diferită pe spatele ei. Prin urmare, suntem mulțumiți de acest status quo, să fiu sincer”, a spus șeful statului.

Din partea Chinei nu au fost observate acțiuni împotriva Ucrainei, dar nici acțiuni ce ar sprijini țara.

„Cred că Chinei îi lipsește ceva. Cred că îi lipsește continuarea sau alte relații cu Statele Unite ale Americii. Cred că aici Statele Unite ale Americii pot influența relațiile cu China și atunci toate acestea vor afecta Rusian” a spus Zelensky.

Urmăriți B1TV.ro și pe