Zeci de șosele din Spania, blocate din cauza furtunii de zăpadă Arwen

Zeci de șosele din Spania, blocate din cauza furtunii de zăpadă Arwen
Furtuna de zăpadă din Spania a blocat mai multe drumuri / Foto: Hepta.ro

Șoferii și autoritățile din nordul Spaniei se confruntă cu o serie de probleme, după ce o furtună de zăpadă a blocat drumurile, în cursul zilei de duminică.

Mașinile de mare tonaj nu mai pot circula în regiunea de nord, după ce furtuna Arwen a adus un strat consistent de zăpadă pe drumurile și autostrăzile din Spania.

Zeci de autostrăzi și șosele din Spania, blocate din cauza zăpezii

Țara Bascilor, Navarra și Cantabria au fost regiunile aflate sub atenționarea meteo. În 31 de provincii din Spania, meteorologii au anunțat ninsoare, ploi, vânt puternic și temperaturi extrem de scăzute, informează Surinenglish.com.

Totodată, autoritățile din întreaga țară sunt în continuare în alertă din cauza furtunii de zăpadă Arwen, fenomen ce a afectat puternic și Marea Britanie.

Peste 150.000 de tone de material antiderapant au fost utilizate în Spania în cursul zilei de duminică, însă ninsoare a blocat circulația pe 140 de drumuri din Nord.

Șoferii camioanelor de mare tonaj au fost nevoiți să aștepte până la 10 ore pentru a pleca la drum, pentru că utilajele de deszăpezire nu au mai făcut față cererii.

Cod roșu de ninsoare și viscol, în nodul Spaniei

Meteorologii spanioli au anunțat cod roșu de furtună, ninsoare și viscol în regiunea de nord a Spaniei.

Stratul de zăpadă atinge până la 25 de centimetri. Avertizările au fost extinse și pentru Andalucia, Almeria și Granada.