Apple anunță scumpiri de la începutul lunii următoare

Apple anunță scumpiri de la începutul lunii următoare
Sursa Foto: Flickr.com

Apple a anunțat că, de la o5 octombrie, se vor scumpi aplicațiile din App Store.

Scumpirea va fi de aproximativ 20% și va afecta țările care tranzacționează în Euro, dar și alte state; astfel, în Europa achizițiile în aplicație la prețul de 0,99 EUR vor costa  1,19 EUR iar dezvoltatorii pot păstra prețurile abonamentului pentru abonații actuali în anumite cazuri.

Apple ajustează periodic prețurile de pe App Store în funcție de inflație sau alți factori

Totul pornește, conform Go4it.ro, de la modul în care valoarea de plată s-a raportat ani de-a rândul valorii euro-dolar, raportul poziționat de fiecare dată în favoarea monedei euro rezolvând de la sine orice diferențe asociate taxelor de import, sau alte costuri ascunse.

Lista regiunilor afectate cuprinde țări precum Chile, Egipt, Japonia, Malaiezia, Pakistan, Polonia, Corea de Sud, Suedia, Vietnam, precum și orice alt teritoriu în care este folosită moneda euro dar efectele sunt resimțite în cea mai mare parte a lumii, folosirea valutei amintite drept referință neputând garanta  profitabilitatea tranzacțiilor, conform surseri amintite.

Paritatea dintre euro și dolar poate fi o cauză a scumpirii

Conform sursei amintite, nu există o explicație oficială pentru care Apple va crește prețurile produselor în aceste țări, fiind probabil legată de scăderea cursului de schimb al monedelor locale față de dolar: dacă euro a atins paritatea cu dolarul, produsele livrate de companii americane au devenit mai scumpe iar taxele pe importuri devin sensibile în calcularea prețului final.

Din 05 octombrie , prețurile aplicațiilor și achizițiilor în aplicație (cu excepția abonamentelor cu reînnoire automată) din App Store vor crește în Chile, Egipt, Japonia, Malaezia, Pakistan, Polonia, Coreea de Sud, Suedia, Vietnam și toate teritoriile care folosesc moneda euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:58 - Un avion NATO specializat în misiuni de spionaj, strategice și tactice survolează în cerc teritoriul României
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Tragedie ca într-un thriller polițist la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins arătându-și organele genitale în apropierea unei școli. La două zile, criminalul a fost prins și, ulterior, declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson