Atac cibernetic asupra televiziunii din Crimeea! Hackerii ucraineni au distribuit apelul lui Volodimir Zelenski

Atac cibernetic asupra televiziunii din Crimeea! Hackerii ucraineni au distribuit apelul lui Volodimir Zelenski
Televiziunea din crimeea, atacată de hackerii ucraineni, a difuzat mesajul lui Volodimir Zelenski. Foto: Captură video

Hackerii ucraineni au atacat televiziunea din Crimeea și în loc de propaganda și minciunile Rusiei despre războiul din Ucraina, rușii au urmărit apelul lui Volodimir Zelenski, relatează Unian.

Mesajul lui Volodimir Zelenski a apărut la „Pervîi canal”

În acest mod, la televiziunea din Crimeea a putut fi urmărit mesajul de seară al președintelui ucrainean. În declarație se menționa pentru oficialii ruși că nu vor avea parte de pace pe acest teritoriu.

„Fiecare dintre oficialii ruși care au confiscat pământul prețios din Crimeea să-și amintească că acesta nu este țara unde vor avea pace”, a subliniat Zelenski.

Cetățenilor li s-a arătat și un video patriotic ucrainean, pe fundalul căruia se auzea melodia Tinei Karol „Ucraina ești tu”. Acesta a fost difuzat pe „Pervîi canal”.

De la începutul războiului, gruparea de hackeri ‘Anonymous’ a revendicat mai multe atacuri cibernetice asupra mass-mediei ruse.

Televiziunea din Rusia a fost atacată și de Ziua Victoriei

Televiziunea de stat a Rusiei a fost atacată de Ziua Victoriei, pentru a trimite un mesaj despre război, în ziua în care țara agresoare celebra cea mai importantă sărbătoare.

La sfârșitul lunii iunie. Hackerii ucraineni au spart site-ul oficial al unei companii de stat rusești, care acționează ca intermediar cheie în exportul și importul de tehnologii și servicii militare.

La accesarea acestui site, utilizatorii erau așteptați de un mesaj ce conținea articolele 2 și 65 din Constituția Ucrainei, care precizează că teritoriul Ucrainei în cadrul graniței existente este integral și inviolabil.

„Vom ucide pe toți cei care au venit pe pământul nostru”, se mai arăta în mesajul dat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră