Facebook închide o funcție foarte importantă, veche de un deceniu. Ce se întâmplă cu recunoașterea facială?

Facebook închide o funcție foarte importantă, veche de un deceniu. Ce se întâmplă cu recunoașterea facială?

În 2010, Facebook aducea pe platforma sa funcția de recunoaștere facială, în care putea să-și dea seama cine este într-o fotografie, chiar dacă persoana respectivă nu a fost etichetată în fotografia cu pricina.

Facebook va închide funcția mai veche de un deceniu

Facebook intenționează să-și închidă sistemul de recunoaștere facială vechi de un deceniu, în această lună, ștergând datele de scanare a feței de la peste un miliard de utilizatori și eliminând, efectiv o funcție care a alimentat preocupările legate de confidențialitate, investigațiile guvernamentale și problemele de reglementare, arată publicația New York Times.

Jerome Pesenti, vicepreședinte al inteligenței artificiale la Meta, nou-numita companie-mamă a Facebook , a declarat marți într-o postare pe blog că rețeaua de socializare face schimbarea din cauza „multelor preocupări legate de locul tehnologiei de recunoaștere facială în societate”. El a adăugat că compania încă vede software-ul ca pe un instrument puternic, dar „fiecare tehnologie nouă aduce cu ea potențial atât pentru beneficii, cât și pentru îngrijorare și dorim să găsim echilibrul potrivit”.

Decizia închide o funcție care a fost introdusă în decembrie 2010, astfel încât utilizatorii Facebook să poată economisi timp. Software-ul de recunoaștere facială a identificat automat persoanele care au apărut în albumele foto digitale ale utilizatorilor și le-a sugerat utilizatorilor să le „eticheteze” pe toate cu un clic, conectându-le conturile la imagini. Facebook a construit, astfel, unul dintre cele mai mari depozite de fotografii digitale din lume, parțial datorită acestui software.

Amendă de 5 miliarde de dolari pentru Facebook

Când Comisia Federală de Comerț a amendat Facebook cu suma record de 5 miliarde de dolari, pentru soluționarea plângerilor de confidențialitate în 2019, software-ul de recunoaștere facială a fost printre preocupări . Anul trecut, compania a fost de acord să plătească, de asemenea, 650 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces colectiv din Illinois, care acuza Facebook de încălcarea unei legi de stat care cere consimțământul rezidenților pentru a-și folosi informațiile biometrice, inclusiv „geometria feței”.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană