Instagram folosește inteligența artificială pentru a verifica vârsta utilizatorilor

Instagram folosește inteligența artificială pentru a verifica vârsta utilizatorilor
Instagram folosește inteligența artificială pentru a verifica vârsta utilizatorilor. Sursa Foto: Hepta/Zuma Press / Rafael Henrique

Instagram testează acum un nou instrument care folosește inteligența artificială pentru a determina vârsta unei persoane.

Cu toate că vârsta minimă oficială pentru a deschide un cont de Instagram și a-l folosi este de 13 ani, compania deținută de Meta nu a făcut prea mult efort pentru a schimba această politică, deoarece servește scopurilor de creştere şi financiare.

Instagram verifică identitatea utilizatorilor cu ajutorul AI-ului

După multe dezbateri și discuții, inclusiv în Congresul SUA , Instagram a început să depună unele eforturi în această direcție. Acum este necesar să se autentifice vârsta adolescenților atunci când încearcă să-și schimbe data nașterii, deoarece se presupune că au peste 18 ani.

Vârsta se verifică prin încărcarea a două copii digitale ale unui act de identitate și se coroborează prin solicitări de confirmare trimise la trei persoane care sunt urmărite de persoana verificată.

În plus, Instagram testează acum un instrument bazat pe inteligență artificială dezvoltat de o companie terță numită Yoti pentru automatizarea verificării vârstei.

Yoti are contracte cu mai multe instituţii guvernamentale din ţări precum Marea Britanie şi Germania, iar instrumentul oferit foloseşte învăţarea mecanică ce estimează vârsta pe baza anumitor „semnale”.

Problema este că, la fel ca în cazul celor mai multe sisteme bazate pe învăţarea mecanică, există o anumită părtinire şi o marjă relativă de eroare, datorate faptului că antrenarea acestor sisteme s-a făcut multă vreme doar cu bărbaţi albi, potrivit G4media.ro.

Instrumentul este mai puţin precis când vine vorba de femei, tineri sub 24 de ani şi persoane de culoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe