Instagram introduce funcții noi care ajută părinții să monitorizeze conturile copiilor

Instagram introduce funcții noi care ajută părinții să monitorizeze conturile copiilor
Instagram introduce funcții noi care ajută părinții să monitorizeze conturile copiilor. Foto: Pixabay

Instagram a transmis marţi că a adăugat noi funcţii la instrumentul său de control parental pentru a le permite părinţilor sau reprezentanţilor legali să monitorizeze mai direct activităţile copiilor în social media.

Părinţii vor avea de acum posibilitatea de a trimite copiilor invitaţii prin care le propune să le monitorizeze contul. Minorii vor trebui să accepte solicitarea de a activa acest nou instrument.

Funcții noi care ajută părinţii să monitorizeze conturile copiilor

„Este esenţial pentru noi să dezvoltăm instrumente care respectă dreptul la intimitate şi autonomie al tinerilor, implicând în acelaşi timp părinţii în această experienţă”, a declarat Clotilde Briend, şefa programelor de afaceri publice ale Meta (compania-mamă a Facebook şi Instagram) în Franţa, potrivit DCNews.ro.

Până acum, doar copiii aveau posibilitatea de a iniţia controlul parental, această opţiune fiind disponibilă din martie în SUA.

Părinţii vor putea limita timpul de ecran prin stabilirea unor limite zilnice de utilizare a aplicaţiei (de la 15 minute la 2 ore) sau prin programarea de pauze. De asemenea, vor avea acces la lista de contacte Instagram a copiilor lor, fie că este vorba de urmăritorii lor sau de persoanele pe care le urmăresc.

Cu toate acestea, copiii vor putea raporta părinţilor sau reprezentanţilor lor legali dacă întâlnesc conţinut care nu respectă regulile Instagram (incitare la ură sau la violenţă, nuditate etc.).

Aceste funcții vor fi disponibile până la sfârșitul lunii iunie în Franța, Germania, Marea Britanie, Irlanda, Japonia, Canada și Australia, precum și în SUA, înainte de a fi lansate în restul lumii până la sfârșitul anului.

Cu ce schimbări mai vine Instagram

Conținutul suplimentar din conturile pe care persoanele nu le urmăresc vor apărea în fluxul algoritmic implicit „pe baza a ceea ce îți place”. Nu este clar câte dintre aceste postări sugerate vor vedea utilizatorii, deși Instagram spune că experiența va fi personalizată și va lua în considerare lucruri precum numărul de conturi urmărite și cât de des este utilizată aplicația, conform Engadget.

Afișarea fotografiilor și videoclipurilor de la persoane necunoscute ar putea crește implicarea, dar Instagram riscă să enerveze oamenii care doresc o experiență mai bine organizată, centrată în jurul prietenilor, familiei și a tot ceea ce postează aceștia.

Urmăriți B1TV.ro și pe