Instagram „stinge” una din funcțiile sale importante. De ce gigantul reduce posibilitățile, în loc să le adauge

Instagram „stinge” una din funcțiile sale importante. De ce gigantul reduce posibilitățile, în loc să le adauge
Foto: Pixabay

Instagram trece printr-un proces complex de actualizări. Aplicația deja a suferit modificări, dar nu este tot, încă mai urmează. Nimeni, însă, nu se aștepta ca gigantul cu peste două miliarde de utilizatori să taie funcții important, în loc să adauge.

După ce a devenit populară prin modul agresiv și ostentativ în care „a furat” funcții de la TikTok, Instagram se pare că trece printr-o altă reinventare. Timp de câțiva ani, a încurajat companiile și diversele entități din spatele conturilor de business să-și implementeze pe platformă un fel de magazin virtual.

Astfel, dacă vedeai o reclamă la un produs pe aplicația celor de la Meta, aveai și posibilitatea să cumperi produsul. De acum înainte, acest lucru nu va mai fi posibil.

Instagram reduce funcțiile

Spre surprinderea utilizatorilor de Instagram și a celor care administrau un magazin virtual prin platforma Meta, butonul prin care puteai accesa rapid acel magazin a fost eliminat pentru toți utilizatorii.

Cu câțiva ani în urmă, Instagram a integrat în profilurile care își doreau acest lucru o secțiune de cumpărături din care, prin comisioane, spera să-și crească veniturile. Pentru a simplifica accesul la această funcție, a fost adăugat un buton suplimentar pe profilul doritorilor, notează Playtech.

Ce se află acum în locul secțiunii Shopping

Butonul cu pricina a fost desființat, iar în locul secțiunii Shopping, dintr-un motiv foarte ciudat, a fost introdusă secțiunea de notificări. În teorie, funcția nu a fost desființată complet, dar a fost „ascunsă” în meniul secundar aferent unei pagini, cei cu câteva bulinuțe, unde găsești postările salvate și lista de persoane apropiate.

În practică, este improbabil să mai ajungă cineva la ea, iar această schimbare este percepută ca o scădere semnificativă a interesul Instagram pentru comerț. Surse din interiorul rețelei de socializare au afirmat că opțiunea respectivă va fi desființată definitiv în martie 2023.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:49 - SBU, acțiune în forță la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Arhimandritul Nikita ar fi fost găsit alături de un minor în lenjerie intimă (VIDEO)
23:28 - Incendiu sâmbătă într-un complex comercial din Timișoara. Pompierii au intervenit de urgență
23:13 - Doi pietoni au fost loviți mortal de o mașină, în Argeș. Șoferul, un bărbat de 83 de ani, acroșase înainte și un biciclist, dar a părăsit locul accidentului
22:58 - Argentina a învins Mexicul și a obținut o primă victorie la Cupa Mondială din Qatar! „Pumele” s-au descătușat după golul lui Leo Messi
22:35 - Gheorghe Ialomițianu: Există presiuni și la nivel guvernamental, și la nivelul ministerelor pentru a se merge pe importuri. Se dau comisioane și la importul de cărbune (VIDEO)
22:12 - Elon Musk: Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează. Important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i suspenda contul
21:47 - FIFA, procedură împotriva Serbiei după meciul cu Brazilia de la Cupa Mondială. Fotbaliștii sârbi au afișat un steag cu Kosovo făcând parte din țara lor
21:21 - Președinta Katalin Novak, cel mai înalt oficial al Ungariei care vizitează Ucraina după începutul războiului. Ea spune că Budapesta are „150.000 de motive” să sprijine Kievul
20:53 - Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului de externe din Belarus. Serghei Lavrov și Vladimir Makei ar fi urmat să aibă o întâlnire chiar luni
20:38 - Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula italiană Ischia. Oficialii italieni se contrazic pe bilanțul victimelor (FOTO, VIDEO)