Lovitura pentru amatorii Samsung din Rusia: smartphone-urile nu mai funcționează pe teritoriul țării

Lovitura pentru amatorii Samsung din Rusia: smartphone-urile nu mai funcționează pe teritoriul țării
Foto: pixabay.

Telefoanele mobile Samsung, care sunt importate în Rusia prin „importuri ilegale” pentru eludarea sancțiunilor nu mai pot fi activate cu o cartelă SIM rusă. Producătorul sud-coreean impunând restriсții.

Rușii nu mai au acces la smartphone-urile Samsung

Pentru a debloca unele dintre ele,  rușii trebuie să apeleze la ajutorul centrului de suport, să plătească cinci mii de ruble și să aștepte două săptămâni pentru ca Samsung să ia în considerare problema și să ofere personalului de service un cod de deblocare regional.

Potrivit unian,  cel puțin 45.000-50.000 de smartphone-uri Samsung au fost importate în Rusia luna trecută prin importuri „ilegale”. De regulă, acestea se vând mai scump, dar acest lucru nu îi oprește pe ruși.

 Hackerii ucraineni au dat o lovitură

Acum ceva timp, „Armata IT a Ucrainei” a atacat peste 400 de resurse online rusești în cursul săptămânii, au anunțat reprezentanții Ministerului Transformării Digitale pe canalul de Telegram.

Hackerii spun că din cauza atacurilor cibernetice, multe site-uri media regionale din Rusia au fost inaccesibile. Magazinul de aplicații NashStore, care este echivalentul rusesc al App Store și Google Play, a fost de asemenea atacat. Platforma s-a confruntat cu probleme tehnice în zilele lansării anunțate.

În plus, utilizatorii rușii s-au confruntat cu mai multe dificultăți în vânzarea și închirierea imobiliare online.

Urmăriți B1TV.ro și pe